Hyrule Warrios: Age of Calamity

Λίγα χρόνια μετά την κυκλοφορία του Hyrule Warriors, πρώτα στο Wii U και μετά στο Nintendo Switch ως Hyrule Warriors Definitive Edition, έρχεται η συνέχεια τους, το Hyrule Warriors: Age of Calamity. Επιπλέον, το παιχνίδι λειτουργεί και ως πρόλογος για το The Legend of Zelda: Breath of the Wild και έρχεται να καλύψει μια σειρά από κενά στο σενάριο, εξιστορώντας τι συνέβη 100 χρόνια πριν, κατά τη διάρκεια του Great Calamity, ενός πολέμου μεταξύ του στρατού της Hyrule και των σκοτεινών δυνάμεων του Calamity Ganon, που οδήγησε στην καταστροφή το βασιλείου. Η αρχή του παιχνιδιού μας βρίσκει στο μέσο μιας μάχης, όταν ένα μικρό Guardian μέσα στο κάστρο της Hyrule ξυπνάει από το λήθαργο. Πλήρως αναστατωμένο από την καταστροφή που έχει επιφέρει ο Calamity Ganon, χρησιμοποιεί μια χρονοπύλη για να μεταφερθεί στο παρελθόν, λίγο πριν το ξεκίνημα του μεγάλου πολέμου. Μάλλον για καλή του τύχη, έρχεται στα χέρια του Link και προς έκπληξη όλων προσπαθεί να υψώσει ένα Sheikah Tower, χρησιμοποιώντας το Sheikah Slate της Impa. Έπειτα από αυτή την ασυνήθιστη και απροσδόκητη κινηση, το μικρό Guardian μεταφέρεται στο εργαστήριο των Robbie και Purah, όπου θα αποτελέσει αντικείμενο μελέτης. Εκεί θα αποκαλυφθεί ότι πρόκειται για κατασκευή που προέρχεται από το μέλλον, μια περίοδο που ο Ganon βρίσκει και πάλι τις δυνάμεις του. Κάτι τόσο σοβαρό δεν μπορεί να παραμείνει κρυφό κι έτσι ενημερώνεται άμεσα ο King Rhoam. Αυτός αποφασίζει να στείλει τον Link και την κόρη του Zelda σε μια αποστολή. Να βρουν τους Champions που συναντήσαμε στο The Legend of Zelda Breath of the Wild, τους τέσσερις ήρωες που θα πιλοτάρουν τα Divine Beasts.

Η αποστολή μόνο εύκολη δεν θα αποδειχθεί, όμως οι νεαροί ήρωες έχουν το απαραίτητο σθένος και τελικά θα τα καταφέρουν. Με τους τέσσερεις Champions, Daruk, Urbosa, Revali και Impa στο πλάι τους, η επόμενη διαταγή του King Rhoam θα τους φέρει στα βάθη του Korok Forest, με σκοπό να βρεθεί ο γενναίος πολεμιστής που θα μπορέσει να κρατήσει το Master Sword. Εκεί τους περιμένει μια νέα δυσάρεστη έκπληξη που ακούει στο όνομα Astor. Πρόκειται για έναν προφήτη, ο οποίος θέλει να δώσει ξανά ζωή στον Calamity Ganon και να τον ελέγξει, με σκοπό να εξυπηρετήσει τις σκοτεινές του επιθυμίες. Για την ώρα όμως θα πάρει ένα καλό μάθημα και θα διαπιστώσει ότι τα όσα έχει στο μυαλό του δεν θα πραγματοποιηθούν έτσι απλά. Ο Link βγάζει από τη θέση του το Master Sword και κάνοντας επίδειξη των ικανοτήτων του ως μαχητής τρέπει τον Astor, έστω και προσωρινά, σε φυγή. Η μάχη κερδήθηκε αλλά μπροστά βρίσκεται ο πόλεμος. Θα ακολουθήσουν μια σειρά από γεγονότα με δραματικές ανατροπές. Η απόλυτη καταστροφή και η θριαμβευτική νίκη απέχουν ελάχιστα μεταξύ τους. Ήρθε η στιγμή για τους ήρωες της Hyrule να παλέψουν σκληρά για τη σωτηρία του βασιλείου.

Το Hyrule Warriors Age of Calamity έχει χωριστεί σε κεφάλαια και το κάθε από αυτά σε μικρότερες ενότητες. Αν και το παιχνίδι χαρακτηρίζεται ως hack ‘n’ slash και από άποψη gameplay είναι κατά ένα μέρος παρακλάδι των τίτλων Warriors της Koei Tecmo, ευτυχώς δεν πρόκειται να βγάλετε τις μάχες πατώντας συνεχώς ένα και μόνο πλήκτρο.  Επίσης στη διάθεση των παικτών, πέρα από τον Link, υπάρχουν πολλοί ακόμα χαρακτήρες, οι οποίοι ξεκλειδώνουν σταδιακά, όσο προχωράει το story. Εκτός από το δικό του σετ επιθέσεων, κάθε χαρακτήρας χρησιμοποιεί με διαφορετικό τρόπο τα τέσσερα Sheikah Runes που έχουν μεταφερθεί αυτούσια από το Breath of the Wild. Τεράστιες κολώνες πάγου, μαγνητικά πεδία, εκρηκτικά και διακοπή της ροής του χρόνου, είναι ικανότητες που θα ενισχύσουν, άλλες την άμυνα και άλλες την επίθεση, εναντίον ισχυρών αντιπάλων. Ακόμα, κάποια από τα τέρατα που θα συναντήσετε έχουν ειδικές δυνάμεις που αντλούν από τα στοιχεία της φύσης και τα καιρικά φαινόμενα. Αυτό δεν είναι κάτι που θα πρέπει να σας δημιουργήσει πονοκέφαλο, μιας και ο κάθε χαρακτήρας έχει ακόμα ένα σετ επιθέσεων, τα λεγόμενα elemental attacks, μέσω των οποίων έχει τη δυνατότητα να εξουδετερώνει τις ειδικές δυνάμεις των εχθρών. Το συνεχόμενο πάτημα πλήκτρων έχει ως αποτέλεσμα συνδυασμούς πανίσχυρων επιθέσεων. Υπάρχουν επιθέσεις που εκτελούνται με μεγάλη ταχύτητα και επιφέρουν μεσαίου μεγέθους ζημιά στους εχθρούς και άλλες που ναι μεν κάνουν μεγαλύτερη ζημιά, όμως η πραγματοποίησή τους απαιτεί περισσότερο χρόνο, κάτι που μπορεί να αφήσει τον μαχητή εντελώς έκθετο για μερικές στιγμές. Οι μηχανισμοί μάχης αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία με την προσθήκη δύο ακόμα ειδικών επιθετικών κινήσεων. Η εκτέλεση της μίας απαιτεί να είναι πλήρης ένας μετρητής, που γεμίζει όσο περισσότερους αντιπάλουν στέλνετε να συναντήσουν τον πλάστη τους, ενώ η άλλη λειτουργεί ως finisher, όταν έχουν καταρρεύσει οι άμυνες ενός boss. Αυτό πάντως που εντυπωσιάζει είναι το πιλοτάρισμα των Divine Beasts και η ικανότητά τους να διαλύουν κυριολεκτικά εκατοντάδες αντιπάλους μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Στη διάθεσή σας έχετε ολόκληρο τον χάρτη της Hyrule. Σε αυτόν θα εμφανίζονται, σταδιακά, σημεία ενδιαφέροντος που έχουν να κάνουν με τις κύριες και δευτερεύουσες αποστολές, χάρες που ζητούν οι κάτοικοι του βασιλείου, όπως υλικά για να εγκαινιάσουν ένα κατάστημα ή προμήθειες για μια γιορτή και άλλα επίσης σημαντικά, όπως το σιδηρουργείο όπου θα μπορείτε να αναβαθμίζετε τα όπλα σας και το πεδίο εκπαίδευσης όπου, έναντι rupees (τα χρήματα που κερδίζετε στο παιχνίδι) θα αναβαθμίζετε τους χαρακτήρες. Είναι πολύ σημαντικό να μην αγνοήσετε τίποτα. Γρήγορα θα γίνει κατανοητό πως όλες οι δραστηριότητες στο Hyrule Warriors Age of Calamity δεν είναι αποκομένες η μία από την άλλη. Οι καιροί είναι δύσκολοι, ο λαός πεινάει και πρέπει να φροντίσετε να διατηρηθεί το φρόνημά του σε υψηλό επίπεδο. Όσο περισσότερες από τις χάρες εκπληρώνετε, τόσο περισσότερα σας ανταποδίδονται. Η ενέργεια των ηρώων αυξάνεται, στο βιβλίο των συνταγών προστίθενται νέα πιάτα, η κατανάλωση των οποίων αυξάνει για περιορισμένο χρονικό διάστημα τις ικανότητες των πρωταγωνιστών και τελικά, γίνεστε ολοένα και πιο δυνατοί για να φέρετε εις πέρας τις μάχες που συνεχώς δυσκολεύουν. Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι εξαιρετικά. Μπορεί και να νομίζετε ότι παρακολουθείτε ταινια anime υψηλού budget. Η μουσική σύνθεση όχι μόνο χαϊδεύει απαλά τα τύμπανα των ακουστικών σας οργάνων, αλλά δίνει και τον απαραίτητο δραματικό τόνο όσο φουντώνουν οι μάχες. Το ίδιο ισχύει για τη δουλειά που έχει γίνει στα οπτικά και τα ηχητικά εφέ, που προσθέτουν πόντους στον ρεαλισμό. Αν δεν ήταν η camera που σε μερικές περιπτώσεις δυσκολεύεις τις προσπάθειες και ελάχιστα frame drops, το παιχνιδι θα άξιζε τον υψηλότερο δυνατό βαθμό.