StarWars Squadrons: The force

Μπείτε στα cockpit και ετοιμαστείτε για μάχη! Το Star Wars: Squadrons είναι εδώ και είτε είστε fan του πολέμου των άστρων, είτε σας αρέσουν απλά οι διαστημικές μάχες, τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε αυτό το παιχνίδι! Αν πάλι δεν έχετε ασχοληθεί ξανά με αυτή την κατηγορία παιχνιδιών μην ανησυχείτε, το τεσσάρων βαθμών δυσκολίας campaign εκτός από μια νέα ιστορία που προστίθεται στο σύμπαν του star wars, θα σας μάθει ότι χρειάζεστε για τον χειρισμό των διαστημοπλοίων που θα έχετε στη διάθεση σας και θα σας προσφέρει μία καλή προθέρμανση για το multiplayer, που εκεί είναι η πραγματική διασκέδαση. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Βρισκόμαστε σε μία περίοδο μετά τα γεγονότα του έκτου επεισοδίου (Return of the Jedi) όπου οι επαναστάτες έχουν δημιουργήσει πλέον την γαλαξιακή δημοκρατία και αναπτύσσουν ένα νέο όπλο με κωδικό “project Starhawk” το οποίο θα τους βοηθήσει να τελειώσουν τον πόλεμο με την αυτοκρατορία. Η Vanguard squadron της δημοκρατίας από τη μία θα προσπαθήσει να προστατεύσει το πρόγραμμα αυτό ενώ από την άλλη η Titan squadron της αυτοκρατορίας θα ψάξει για πληροφορίες και τρόπους για να το σταματήσει.

Η ιστορία προχωρά με αποστολές και των δύο παρατάξεων, χωρίς να χρειαστεί να διαλέξετε στρατόπεδο, σε διάφορα μέρη του διαστήματος με μία ποικιλία καλά σχεδιασμένων διαστημοπλοίων, τέσσερα στο αριθμό για κάθε faction. Θα χειριστείτε ένα all around σκάφος, ένα πιο αργό βομβαρδιστικό με μεγαλύτερη αντοχή, ιδανικό για καταστροφή μεγάλων στόχων, ένα αναχαιτιστικό (πιο επιθετικό και ευέλικτο αλλά και πιο ευάλωτο) και ένα βοηθητικό με repair droids, shields και νάρκες που θα κάνει τη ζωή των συμπαικτών σας πιο εύκολη. Οι χαρακτήρες που θα συναντήσετε, έχουν πάντα κάτι να σας πουν μεταξύ των αποστολών, αν και η αλληλεπίδραση μαζί τους περιορίζεται σε μονολόγους που απλά ακούτε, με μόνη δυνατότητα να τους παραλείψετε και να συνεχίσετε τη δράση. Θα χρειαστεί να καταστρέψετε εχθρικούς στόχους ,να κάνετε ελιγμούς ανάμεσα σε συντρίμμια, να περάσετε απαρατήρητοι, να προστατέψετε τους συμμάχους σας και πολλά άλλα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και συνεχώς θα σας δίνονται πληροφορίες για τον χειρισμό αλλά και το πως θα τροποποιήσετε τα σκάφη σας. Η πτήση είναι πιο απλή σε σχέση με άλλους τίτλους της κατηγορίας και αυτό βοηθάει τους νέους παίκτες, χωρίς όμως να σημαίνει ότι είναι βαρετή και εύκολη, με την εκτροπή ενέργειας από ένα μέρος του σκάφους σε άλλο (όπλα-κινητήρας-ασπίδες) κατά τη διάρκεια της μάχης να σας προσφέρει αρκετές επιλογές ελιγμών και τρόπους για να επιτεθείτε ή να αμυνθείτε. Αυτό μπορεί να γίνει με h.o.t.a.s joystick, κάποιο controller ή ακόμα με συνδυασμό mouse-keyboard και το παιχνίδι υποστηρίζει VR.

Σημαντικό ρόλο παίζουν επίσης οι τροποποιήσεις του σκάφους και με εξαρτήματα που θα ξεκλειδώσετε σταδιακά, έχετε τη δυνατότητα να το αναβαθμίσετε σε κάποιο τομέα, με κόστος όμως την υποβάθμιση του σε κάποιον άλλο. Το παιχνίδι διαθέτει δύο multiplayer modes για μάχη 5 εναντίον 5, το κλασικό dogfight όπου δύο ομάδες θα αναμετρηθούν, με νικήτρια αυτή που θα συμπληρώσει 30 kill και το fleet battle, το οποίο για να ξεκλειδώσει πρέπει να έχετε φτάσει στο επίπεδο 5 και ο στόχος είναι η καταστροφή της αντίπαλης ναυαρχίδας. Για να το κάνετε όμως αυτό πρέπει πρώτα να εξολοθρεύσετε τους αντιπάλους σας και να καταστρέψετε τα δύο σκάφη υποστήριξης.

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι εξαιρετικά σε όλους τους τομείς με πολλές λεπτομέρειες στο cockpit και τα μέρη του διαστήματος που θα επισκεφτείτε είναι πολύ καλά σχεδιασμένα. Άλλα με αστεροειδείς, άλλα με συντρίμμια από παλαιότερες μάχες, με εξαίρεση ενα map που είναι απλά ανοιχτό διάστημα και στο multiplayer είναι λίγο βαρετό, αν και πιστεύω ότι δικαίως έχει θέση στο παιχνίδι γιατί μας επιτρέπει να κάνουμε μανούβρες χωρίς να συγκρουστούμε με κάποιο εμπόδιο και βοηθάει τους νεότερους παίκτες να μπουν στο νόημα του dogfight. Ο ήχος είναι κλασική περίπτωση Star Wars και προσθέτει πολλά στη συνολική εμπειρία.