Marvel’s Avengers Assemble

Η αίσθηση να κραδαίνεται το σφυρί του Thor, να απελευθερώνονται τα lazers από την στολή του Iron Man, η ασπίδα του Captain America να μπαίνει μπροστά, τα ακροβατικά της Black Widow και ως Hulk να καταστρέφονται τα πάντα είναι εξωπραγματική και εντυπωσιακή όπως στις αγαπημένες ταινίες του σινεμά. Με το εγχείρημα της Crystal Dynamics που εκδόθηκε από τη Square Enix εμπνευσμένο από το Marvel Cinematic Universe, το παιχνίδι βασίζεται στα superhero comics της ομώνυμης Marvel. Η ιστορία ξετυλίγεται γύρω από την βασική ηρωίδα Kamala Khan, η οποία αποκτά υπερδυνάμεις μετά την έκθεσή της στο Terrigen Mist κατά την διάρκεια της A-Day, μια ημέρα εορτασμού των Avengers που κατέληξε σε τραγωδία, αφού έχασαν την ζωή τους χιλιάδες πολίτες. Το συμβάν έφερε την έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπο των υπερηρώων και ως αποτέλεσμα την διάλυση τους . Πέντε χρόνια μετά η Kamala έχοντας στα χέρια της αποδεικτικό υλικό υπεράσπισης των Avengers, προσπαθεί να τους ενώσει με σκοπό την αποκαθήλωση της A.I.M. που κυριαρχεί και απειλεί τις ζωές όλων των inhumans σαν την Kamala.

Η αλληλεπίδραση των ηρώων στο story είναι καταπληκτική, το design των κινήσεων τους είναι φαντασμαγορικό με πλούσια και φωτεινά εφέ και το ηχητικό background σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε ταινία. Καθώς η ιστορία προχωράει, η Kamala, γνωστή και ως Ms Marvel, με την βοήθεια του Hulk προσπαθούν να ενώσουν τα κομμάτια του Jarvis, ενός ανεπτυγμένου A.I. από τον Tony Stak, να βρουν τους υπόλοιπους Avengers και να προστατευτούν από τα αμέτρητα ρομπότ της A.I.M. που προσπαθούν να τους αιχμαλωτίσουν. Πολύ ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός ότι η ομάδα των super-heros συνθέτεται από τον χρήστη για τα campaign και side missions που επιλέγονται μέσω του war table. Επίσης διατίθενται talent trees για την διαχείριση και αναβάθμιση των skills ανάλογα με τις ανάγκες και το gamestyle του χρήστη. Η αναζήτηση loot chests και η απόκτηση gear μέσω αυτών για τον χαρακτήρα δίνει μια ιδιαίτερη αίσθηση στο παιχνίδι. Στο combat system φαίνεται να υπάρχει μια μικρή έλλειψη προσοχής, καθώς όλοι οι ήρωες κινούνται στο ίδιο μοτίβο, 3x light attack αποτελούν ένα combo, 3x heavy attack δεύτερο combo, τα οποία θα μπορούσαν αν είναι πιο smooth, ένα range ability και τα 3 unique skills που έχει ο κάθε ήρωας. Υπάρχουν διαθέσιμα κάποια combo ακόμη αλλά σπανίως είναι χρήσιμα και η μόνη διαφοροποίηση είναι στις animated κινήσεις μεταξύ των υπερηρώων ή το ότι κάποιοι πετάνε, όπως ο Iron Man και ο Thor.

Το Marvel’s Avengers χαρίζει μία όμορφη εμπειρία στο story του αλλά δεν μπορεί να αποφευχθεί ο κακός σχεδιασμός στο endgame με τα επαναλαμβανόμενα content. Μόλις ολοκληρωθεί το campaign, το παιχνίδι θα μας κατευθύνει στο multiplayer και κάπου εκεί θα αναγνωριστεί η επανάληψη των mission, των objectives ακόμα και της διάταξης των κτιρίων με μοναδικό σκοπό την εύρεση καλύτερου Loot. Η εμπειρία με φίλους σίγουρα γίνεται καλύτερη αλλά δεν αλλάζει το γεγονός ότι οι αποστολές είναι οι ίδιες ξανά και ξανά. Τα special missions, αν φαινομενικά καινούρια, καταλήγουν σε boss fights που ήδη συναντήθηκαν στο campaign. Το loot system δυστυχώς αφήνει ανικανοποίητο αίσθημα διότι δεν προσφέρει κάτι πρωτότυπο. Όλο το loot είναι πανομοιότυπο εμφανισιακά χωρίς να συναρπάζει και σπανίως αλλάζει κάτι στον τρόπο παιχνιδιού. Η μόνη διαφορά είναι στα stats και το grinding γίνεται μονόδρομος, χωρίς όμως να υπάρχει κάτι συναρπαστικό. Συνοψίζοντας, το παιχνίδι μπορεί προσφέρει αρκετές όμορφες στιγμές και πολύ διασκέδαση με το story του αλλά δυστυχώς πέραν του campaign δύσκολα θα βρεθεί λόγος να συνεχιστεί το παιχνίδι. Το combat system είναι όμορφο αν και θα μπορούσε να είναι πιο smooth και με περισσότερη φαντασία στα combos. Έχει ωραία μουσική υπόκρουση και η ιδέα να είσαι super ήρωας συναρπάζει αλλά δυστυχώς το endgame δεν σου προσφέρει τίποτα φρέσκο, οι αποστολές ανακυκλώνονται και το looting είναι ανιαρό.