Μπέρδεμα με τον Buzz Lightyear

Κυκλοφόρησε το πρώτο trailer για την ταινία Lightyear, με πρωταγωνιστή τον γνωστό σε όλους μας αστροναύτη Buzz. Ή, μάλλον, περίπου.

Πράγματι είναι ο Buzz, και η εμφάνισή του είναι εντελώς γνώριμη, όμως δεν πρόκειται για νέα ιστορία στο σύμπαν του Toy Story. Ή, μάλλον, όχι ακριβώς.

Βλέπετε, ο Buzz της νέας ταινίας δεν είναι η φιγούρα του Toy Story, αλλά ο αστροναύτης που αποτέλεσε έμπνευση για τη δημιουργία της φιγούρας. Όχι όμως ο πραγματικός αστροναύτης, ο αληθινός άνθρωπος που ζει σε αυτό το σύμπαν, αλλά μία φανταστική εκδοχή του. Καταλάβατε; Ούτε κι εμείς.

Ο σκηνοθέτης της επερχόμενης ταινίας έρχεται να ξεδιαλύνει την κατάσταση, ή έστω προσπαθεί να το κάνει, αφού τελικά την μπερδεύει περισσότερο.

Το να λέμε ότι η ταινία διαδραματίζεται «στον κόσμο του Toy Story είναι κάπως παράξενο», είπε σε συνέντευξή του ο σκηνοθέτης, Angus MacLane. «Ένας άλλος τρόπος να το δούμε είναι πως πρόκειται για μία ξεχωριστή ταινία δράσης επιστημονικής φαντασίας που έχει ως θέμα τον χαρακτήρα του Buzz Lightyear. Στο σύμπαν του Toy Story, θα ήταν σαν μια ταινία που ο Andy θα μπορούσε να είχε δει και θα τον είχε κάνει να επιθυμεί να αποκτήσει μια φιγούρα του Buzz Lightyear».

«Η ταινία δεν θα τελειώσει με τον Andy να τρώει ποπ κορν» συνέχισε ο σκηνοθέτης. «Αυτό είναι κάτι άλλο, κάτι ξεχωριστό, που στέκεται μόνο του. Είναι μία ταινία για τον Buzz Lightyear. Είναι αυτός ο χαρακτήρας αλλά ως space ranger, όχι ως παιχνίδι».

Φαίνεται λοιπόν ότι θα δούμε μια ταινία που θα μπορούσε να υπάρχει ως ταινία στο σύμπαν του Toy Story και στην οποία η φιγούρα του Buzz έχει βασιστεί. Θα ήταν πιο απλό, αν ο ηθοποιός που θα ενσαρκώσει τον Buzz, ο Chris Evans, δεν είχε πει νωρίτερα πως η ταινία θα αφηγηθεί τις ρίζες του ανθρώπου, το αστροναύτη Buzz.

«Για να το ξεκαθαρίσουμε, δεν πρόκειται για το παιχνίδι Buzz Lightyear» είχε γράψει ο ηθοποιός στο Twitter. «Είναι η ιστορία του ανθρώπου Buzz Lightyear, στον οποίον βασίζεται η φιγούρα».

Άρα, είναι κάπως έτσι: Η νέα ταινία, Lightyear, θα εντάσσεται στο σύμπαν του Toy Story, θα είναι μια ταινία που υπάρχει σε αυτόν τον κόσμο, ως ταινία, και έχει να κάνει με τις περιπέτειες ενός φανταστικού αστροναύτη που βασίζεται σε έναν πραγματικό -στο σύμπαν αυτό- αστροναύτη που ονομάζεται Buzz και στον οποίον βασίζεται η φιγούρα που ξέρουμε από το Toy Story. Ας προσποιηθούμε πως καταλάβαμε, και ας δούμε το εξαιρετικό trailer της ταινίας Lightyear όσο περιμένουμε μέχρι τις 17 Ιουνίου 2022 που θα κυκλοφορήσει, μήπως και γίνει πιο ξεκάθαρη η κατάσταση τότε.