Συνεργασία νέας γενιάς για Sega-Microsoft

Η Sega δήλωσε πως εξερευνεί μία στρατηγική συμμαχία με τη Microsoft για την ανάπτυξη τίτλων μεγάλου μπάτζετ με τη βοήθεια της τεχνολογίας cloud της εταιρείας του Xbox.

Η συνεργασία αφορά την επικοινωνία της SEGA με τη Microsoft, και την αξιοποίηση του Microsoft Azure για να βοηθήσει στην ανάπτυξη των μελλοντικών τίτλων της εταιρείας. Σύμφωνα με το Windows Central, η SEGA “ήταν ένας εκπληκτικός συνεργάτης” της Microsoft και ανυπομονεί να “δημιουργήσει μοναδικές gaming εμπειρίες χρησιμοποιώντας τεχνολογίες cloud της Microsoft” μαζί με τον νέο της συνεργάτη.

Στην έκθεση του Windows Central, η SEGA δήλωσε επίσης ότι ελπίζει πως η συμμαχία αυτή θα “χρησιμοποιήσει τόσο τις ισχυρές δυνατότητες ανάπτυξης παιχνιδιών της SEGA όσο και την τεχνολογία αιχμής της Microsoft” για να προωθήσει περαιτέρω την ανάπτυξη παιχνιδιών της SEGA. Η χρήση του Microsoft Azure υποτίθεται ότι συνδέεται με το επερχόμενο πρότζεκτ “Super Game” της SEGA για το οποίο δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες προς το παρόν.

Η ανακοίνωση της συμμαχίας αναφέρει ότι οι επόμενοι τίτλοι της SEGA θα είναι αποκλειστικοί για τις πλατφόρμες της Microsoft, και δεν είναι κάτι που μπορούμε να υποθέσουμε με απόλυτη ασφάλεια, όμως είναι μία σοβαρή πιθανότητα, έστω για το απώτερο μέλλον.

Αυτή η συμμαχία έρχεται επίσης μετά τις φήμες που αφορούσαν εξαγορά της SEGA από τη Microsoft. Ενώ αυτές οι φήμες αποδείχθηκαν ψευδείς, και αυτή η συμμαχία πραγματοποιείται μόνο για να μπορέσει η SEGA να αναπτύξει παιχνίδια χρησιμοποιώντας τεχνολογίες της Microsoft -μέχρι στιγμής έστω-, μια επιτυχημένη συνεργασία μπορεί να σημαίνει περισσότερες τέτοιες στο μέλλον. Θα χρειαστεί καιρός για να δούμε σε τι ακριβώς θα οδηγήσει αυτή η κίνηση, αν για παράδειγμα θα μπορέσει μακροπρόθεσμα να αλλάξει τις ισορροπίες για τη Microsoft στην ιαπωνική αγορά, και παρακολουθούμε με ενδιαφέρον.