Μεγάλες πρωτιές για τη Marvel με το Eternals

Η νέα ταινία της Marvel, το Eternals, «έπιασε» αρκετά ορόσημα, τα περισσότερα εκ των οποίων θετικά.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει αύριο, Πέμπτη 4 Νοεμβρίου στα σινεμά της Ελλάδας, μετά από κάποιες καθυστερήσεις που προέκυψαν λόγω της πανδημίας COVID-19. Η Aντζελίνα Τζολί, που παίζει μια πολεμίστρια που ονομάζεται “Thena”, δήλωσε ότι ελπίζει πως η διαφορετικότητα «θα αρχίσει επιτέλους να φαίνεται φυσιολογική όπως θα έπρεπε να ήταν από την αρχή».

«Ελπίζω ότι οι άνθρωποι θα παρακολουθούν αυτές τις ταινίες τα επόμενα χρόνια και δεν θα σκεφτόμαστε καν ότι είναι διαφορετικές, απλώς γίνεται αυτό που είναι φυσιολογικό και σωστό», είπε η Jolie στο Reuters από το κόκκινο χαλί της πρεμιέρας της ταινίας στο Χόλιγουντ.

Το “Eternals” αφηγείται την ιστορία 10 αθάνατων εξωγήινων, που δεν έχουν εμφανιστεί μέχρι τώρα στη μεγάλη οθόνη, και οι οποίοι έχουν χωριστεί μεταξύ τους εδώ και χιλιάδες χρόνια, αλλά ενώνονται και πάλι για να πολεμήσουν τα πλάσματα γνωστά ως Deviants.

Οι σκηνοθέτες και το καστ είπαν ότι ήταν αναμενόμενο οι “Eternals” να αντιπροσωπεύουν πολλές κοινωνικές ομάδες.

«Αυτοί οι χαρακτήρες είναι εδώ από τις απαρχές του πολιτισμού, άρα σίγουρα θα πρέπει να αντιπροσωπεύουν το εύρος και την ομορφιά της ανθρωπότητας», δήλωσε η Βρετανο-ασιάτισσα ηθοποιός Gemma Chan, που υποδύεται την Sersi, που εργάζεται σε μουσείο στο Λονδίνο.

Μεταξύ άλλων μελών του καστ είναι ο Πακιστανό-Αμερικανός ηθοποιός Kumail Nanjiani που υποδύεται τον Kingo, τον πρώτο ήρωα που έρχεται από τη Νότια Ασία σε ταινία της Marvel, και η γεννημένη στο Μεξικό, Σάλμα Χάγεκ που πρωταγωνιστεί στον ρόλο της Ajak.

Όταν ο Brian Tyree Henry που υποδύεται τον Phastos, έναν χαρακτήρα που είναι ομοφυλόφιλος, φιλάει τoν σύντροφό του καθώς φοβούνται ότι έρχεται το τέλος του κόσμου, το κοινό στην πρεμιέρα της ταινίας στο Χόλιγουντ ξέσπασε σε επευφημίες και χειροκρότημα.

«Είναι πραγματικά συγκινητικό και μπορείς να το νιώσεις», είπε η κινεζικής καταγωγής Chloe Zhao, που σκηνοθετεί την ταινία, η οποία βραβεύτηκε με Όσκαρ φέτος για το “Nomadland”. «Δεν είναι απλώς ένα φιλί. Αυτοί οι δύο άνθρωποι έχουν έντονα συναισθήματα ο ένας για τον άλλον και δεν φοβούνται να το δείξουν».

Η Lauren Ridloff που υποδύεται την Makkari, την πρώτη κωφή υπερήρωα σε ταινία της Marvel, είπε ότι πιστεύει πως ο κόσμος που βλέπει ταινίες έχει συνηθίσει πλέον σε μια ευρύτερη ποικιλία χαρακτήρων.

«Περάσαμε από το κίνημα Black Lives Matter. Αρχίσαμε να συζητάμε για το τι σημαίνει αληθινή αντιπροσώπευση, τι σημαίνει να συμπεριλαμβάνεις τους πάντες», είπε στη νοηματική γλώσσα. «Το timing είναι ιδανικό».