Μπορεί το Netflix να γίνει «παίκτης» στο gaming;

Το Netflix ανακοίνωσε πως θα δούμε μία νέα κατηγορία στο περιεχόμενό του, αυτήν του gaming. Η εταιρεία ξεκινά την ενασχόλησή της και με αυτό το κομμάτι τυς ψυχαγωγίας, όπως είχε ήδη ανακοινωθεί τους προηγούμενους μήνες.

Φυσικά, για αρχή θα δούμε απλά παιχνίδια για κινητά, όπως τα Stranger Things: 1984 και Stranger Things 3, αλλά και τα Card Blast, Shooting Hoops και Teeter (UP). Όσοι έχουν ενεργή συνδρομή στην υπηρεσία θα μπορούν να παίξουν τους τίτλους αυτούς στα κινητά τους (σε Android για την ώρα και αργότερα, σύμφωνα με το Netflix, και σε iOS).

Το Netflix ακολουθεί εδώ το μοντέλο που είδαμε στο παρελθόν και σε άλλες υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα στο Apple Arcade. Έτσι, θα δούμε παιχνίδια που θα είναι διαθέσιμα προς όλους τους συνδρομητές, χωρίς επιπλέον κόστη ή διαφημίσεις, αλλά και χωρίς δυνατότητες για in-app αγορές. Με λίγα λόγια, είναι επιπλέον περιεχόμενο για τους συνδρομητές, χωρίς κάποια «παγίδα». Το Apple Arcade δούλεψε και έδωσε μια εξαιρετικά ποιοτική υπηρεσία, χωρίς ενοχλήσεις με διαφημίσεις ή κλειδωμένες λειτουργίες που πρέπει να αγοραστούν. Αυτό που όμως έκανε το Apple Arcade να λάμπει περισσότερο, είναι το πολύ αξιόλογο περιεχόμενο, αφού η υπηρεσία περιλαμβάνει δυνατούς τίτλους για διάφορα γούστα, πολλοί μάλιστα εκ των οποίων είναι αποκλειστικοί για την υπηρεσία.

Μπορεί το Netflix να κάνει το ίδιο; Είδαμε ήδη μια αγορά gaming εταιρείας, αφού το Netflix απέκτησε τη Night School Studio που μας έδωσε το Oxenfree. Φυσικά, παιχνίδια αυτού του στιλ θα ήταν ιδανικά για μια τέτοια υπηρεσία, όμως πρέπει να σκεφτούμε και κάτι άλλο: το Netflix είναι μια τρομερά διαδεδομένη εφαρμογή, που πλέον βρίσκεται σε τεράστιο αριθμό σπιτιών. Ακόμα και άτομα που δεν είχαν καμία σχέση με τέτοιου είδους υπηρεσίες, πλέον έχουν Netflix και παρακολουθούν διάφορες τηλεοπτικές σειρές και ταινίες, ξεφεύγοντας από τις επαναλήψεις και τα «ό,τι παίζει η τηλεόραση». Είδαμε τι έγινε με το Squid Game, για παράδειγμα. Αν το Netflix «πατήσει» στα δημοφιλή franchises του, μπορεί να δημιουργήσει παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν ευρέως και θα τα παίξει μεγάλο μέρος του κοινού.

Έτσι, το Netflix θα μπορούσε θεωρητικά, αν κάνει τις σωστές κινήσεις, να φέρει το gaming σε περισσότερα σπίτια, να δείξει σε κόσμο που είχε αρνητική στάση μέχρι τώρα πως τα video games έχουν πολλά να του προσφέρουν. Χρειαζόμαστε εύκολα, απλά στη χρήση παιχνίδια, καλύτερης ποιότητας από το μέσο mobile game που είναι γεμάτο διαφημίσεις και microtransactions, και ίσως κάτι μπορέσει να γίνει.

«Ακριβώς όπως με τις σειρές και τις ταινίες μας, θέλουμε να σχεδιάζουμε παιχνίδια για κάθε επιπέδου και κάθε είδους παίκτη, για αρχάριους αλλά και έμπειρους. Και τώρα απλώς ξεκινάμε», δηλώνει το Netflix και εμείς περιμένουμε με περιέργεια και ανυπομονησία.