Πότε θα δούμε το “Switch 2”

Η Nintendo είπε ότι το εξαιρετικά επιτυχημένο Switch της βρίσκεται ακόμα στη «μέση» της διάρκειας ζωής του, καθώς παρουσίασε το σχέδιό της να επεκτείνει την εμβέλεια των franchises της Nintendo στους επενδυτές, σύμφωνα με το Eurogamer.

Η ανάπτυξη για την ιαπωνική εταιρεία, σύμφωνα με διαφάνειες στην παρουσίασή της για τα οικονομικά της αποτελέσματα, θα συνεχιστεί και θα αυξηθεί περαιτέρω με την κυκλοφορία του “Next gaming system” από τη Nintendo, το οποίο η εταιρεία εισήγαγε με ημερομηνία κυκλοφορίας το 20XX. Λοιπόν, τουλάχιστον γνωρίζουμε ότι το Switch 2, ή όπως αλλιώς θα λέγεται, θα κυκλοφορήσει πριν από το 2100.

Το σχέδιο της Nintendo να επεκτείνει την εμβέλεια των IP της περιγράφεται επίσης και σε άλλο σημείο της παρουσίασης η εταιρεία σημείωσε τις αυξανόμενες φιλοδοξίες της για ταινίες και θεματικά πάρκα.

Όταν ρωτήθηκε για τα προσεχή της σχέδια σχετικά με το hardware κατά τη διάρκεια ενός επενδυτικού Q&A (όπως μεταφέρθηκε από τον αναλυτή της βιομηχανίας παιχνιδιών David Gibson), η Nintendo είπε ότι δεν υπάρχει «τίποτα [που να] μπορεί να πει» ακόμη για τον διάδοχο του Switch.

Η Nintendo λέει ότι θεωρεί πως το Switch βρίσκεται στη «μέση φάση του [του] κύκλου», με μελλοντική δυναμική ακόμα χάρη στην πρόσφατη κυκλοφορία του Switch OLED και σε μια «μεγάλη ποικιλία από software».

«Στην επόμενη γενιά, δεν λέμε αυτή τη στιγμή, συνεχίζουμε να συζητάμε εσωτερικά για το concept, το timing κ.λπ. και συζητάμε τα πάντα», κατέληξε η Nintendo.

Φέτος έχουμε δει πολλές αναφορές για μελλοντικά updates για το Nintendo Switch – συμπεριλαμβανομένης της αναφοράς ότι η Nintendo προετοιμάζει παιχνίδια 4K για ένα επερχόμενο μοντέλο Switch, κάτι που η ίδια η Nintendo έχει αρνηθεί. Ό,τι κι αν είναι στα σκαριά, τουλάχιστον ξέρουμε τώρα ότι θα φτάσει αυτόν τον αιώνα.