Γιατί αποσύρονται τα Metal Gear Solid 2 & 3 από τα καταστήματα

Η Konami ανακοίνωσε ότι τόσο το Metal Gear Solid 2 όσο και το Metal Gear Solid 3 αφαιρούνται από τα ψηφιακά καταστήματα μετά την εμφάνιση προβλημάτων με «άδειες για επιλεγμένα ιστορικά αρχεία που χρησιμοποιούνται στο παιχνίδι».

Η πλήρης ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει:

«*** [Σημαντική ειδοποίηση] Προσωρινή αφαίρεση του METAL GEAR SOLID 2 και του METAL GEAR SOLID 3 από τα ψηφιακά καταστήματα (PlayStation®3, Xbox 360, Nintendo 3DS, κ.λπ.) Σας ευχαριστούμε που παίζετε τη σειρά METAL GEAR.

Αυτήν τη στιγμή εργαζόμαστε για την ανανέωση των αδειών για επιλεγμένα πλάνα ιστορικού αρχείου που χρησιμοποιούνται στο παιχνίδι, επομένως, λάβαμε την προσωρινή απόφαση να ξεκινήσουμε την αναστολή της πώλησης των METAL GEAR SOLID 2, METAL GEAR SOLID 3 και όλων των προϊόντων που περιλαμβάνουν αυτά τα παιχνίδια από ψηφιακά καταστήματα παγκοσμίως από τις 8 Νοεμβρίου 2021.

Ζητούμε ειλικρινά την υπομονή και την κατανόησή σας καθώς εργαζόμαστε για να κάνουμε αυτά τα προϊόντα διαθέσιμα για αγορά και πάλι.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεχή υποστήριξή σας στη σειρά METAL GEAR».

Οι καταργήσεις δεν περιλαμβάνουν μόνο αυτά τα δύο παιχνίδια, αλλά και συλλογές που τα περιλαμβάνουν, επομένως, εκτός από τα MGS2 και MGS3 που εξαφανίζονται, η Konami αφαιρεί επίσης το Metal Gear Solid HD Edition από τα καταστήματα.

Η πλήρης λίστα των επηρεαζόμενων παιχνιδιών είναι:

・PlayStation®3 METAL GEAR SOLID 2 SONS OF LIBERTY HD EDITION ・PlayStation®3 METAL GEAR SOLID 3 SNAKE EATER HD EDITION ・PlayStation®3 METAL GEAR SOLID HD EDITION ・PlayStation®Vita METAL GEAR SOLID 2 SONS OF LIBERTY HD EDITION ・PlayStation®Vita METAL GEAR SOLID 3 SNAKE EATER HD EDITION ・PlayStation®Vita METAL GEAR SOLID HD COLLECTION ・PlayStation™Now METAL GEAR SOLID HD COLLECTION ・Xbox 360 METAL GEAR SOLID HD EDITION: 2 & 3 ・Nintendo 3DS METAL GEAR SOLID SNAKE EATER 3D ・GOG.com METAL GEAR SOLID 2 SUBSTANCE ・NVIDIA® SHIELD™ METAL GEAR SOLID 2 HD for SHIELD TV ・NVIDIA® SHIELD™ METAL GEAR SOLID 3 HD for SHIELD TV

Οι καταργήσεις ισχύουν από τις 8 Νοεμβρίου 2021. Αν οι αφαιρέσεις από τα καταστήματα είναι πραγματικά προσωρινές ή αν θα οδηγήσουν σε κάποιου είδους επανακυκλοφορία με το επίμαχο υλικό να έχει αφαιρεθεί, δεν είναι γνωστό.