Η Bethesda μιλά για το Fallout 5 και τα νέα δεν είναι ευχάριστα

Η Bethesda έχει στα σκαριά το Statfield και το The Elder Scrolls VI, διάδοχο του τρομερά επιτυχημένου Skyrim, εδώ και αρκετό καιρό. Είναι παιχνίδια που χρειάζονται χρόνο για να αναπτυχθούν, σαφώς, και έτσι εμείς απλώς περιμένουμε να έρθει η ώρα να τα πιάσουμε στα χέρια μας. Μία ημέρα πριν από την επέτειο των 10 χρόνων από την πρώτη κυκλοφορία του Skyrim, που βγήκε στην αγορά στις 11 Νοεμβρίου του 2011, διαβάζουμε κάποια νεότερα για την επόμενη προσθήκη στη διάσημη και πολύ αγαπητή σειρά Fallout.

Μπορεί το franchise αυτό να μην ξεκίνησε στα χέρια της Bethesda, η εταιρεία πήρε όμως στη συνέχεια τη σκυτάλη, άλλαξε την προσέγγιση αισθητά, και μας έδωσε μερικά εξαιρετικά παιχνίδια, όπως το Fallout 3, το πρώτο της για το σύμπαν αυτό.

Μιλώντας στο IGN, ο director της εταιρείας, Todd Howard, με αφορμή την επέτειο του Skyrim, είπε πως επί του παρόντος η Bethesda έχει «μία σελίδα» για το Fallout 5, ένα “one-pager” διάγραμμα που λειτουργεί ως αρχικό προσχέδιο για την κατεύθυνση που θα πάρει η σειρά με αυτό το παιχνίδι. Βέβαια, προτεραιότητα για την εταιρεία παραμένουν το Starfield και το επόμενο The Elder Scrolls, άρα αν υπάρξει νέο Fallout, μάλλον θα περάσει πολύς ακόμα καιρός μέχρι να το δούμε.

Όταν ρωτήθηκε για μια πιθανότητα ανάθεσης της σειράς σε άλλη εταιρεία -εξάλλου, έχουμε δει το New Vegas από την Obsidian, που είναι επίσης μέλος της «οικογένειας» του Xbox- ο Howard απάντησε λέγοντας απλώς ότι το Fallout «είναι μέλος του DNA μας». Εμείς, πάντως, δεν θα λέγαμε όχι σε ένα sequel για το Fallout: New Vegas.

Για την ώρα, αν θέλετε να σβήσετε τη «δίψα» σας για τον κόσμο του Fallout, μπορείτε να παίξετε το Fallout 76, ένα αρκετά αμφιλεγόμενο online multiplayer παιχνίδι που όμως κατάφερε να «εξιλεωθεί» εν μέρει, όταν κυκλοφόρησε updates που πρόσθεσαν αρκετό περιεχόμενο με περισσότερο ενδιαφέρον, σε σχέση με ό,τι είχαμε αρχικά.