Αναβίωση για μια παράξενη αποκλειστικότητα του PlayStation 4

Ένα περίεργο παιχνίδι που είχε κυκλοφορήσει ως free-to-play αποκλειστικά για το PlayStation 4 περίπου τέσσερα χρόνια πριν, θα αναβιώσει από την εταιρεία που το δημιούργησε αρχικά, την Q-Games.

Η αναβίωση αυτή γίνεται πραγματικότητα αφότου η Q-Games απέκτησε την κυριότητα των δικαιωμάτων του παιχνιδιού της από τη Sony για πρώτη φορά μέχρι στιγμής. Πρόκειται για το παιχνίδι The Tomorrow Children, που είχε κυκλοφορήσει στο PlayStation 4 και δεν κατάφερε να σημειώσει μεγάλη επιτυχία. Η Q-Games τώρα δηλώνει πως θα ξαναφτιάξει το παιχνίδι της και θα το επαναφέρει στη ζωή, περισσότερα από τέσσερα χρόνια μετά το τέλος του, που ήρθε νωρίς. Συγκεκριμένα, ο τίτλος κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2016 και η «ζωή» του κράτησε περίπου έναν χρόνο, αφού οι servers έκλεισαν τον Νοέμβριο του 2017. Είχε προηγηθεί μια public beta τον Ιούνιο του 2016 και μια early access έκδοση αργότερα, ενώ η τελική κυκλοφορία ακολούθησε το free-to-play μοντέλο.

Δείτε το trailer του The Tomorrow Children, από το 2016:

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το πότε θα δούμε την εν λόγω αναβίωση του παιχνιδιού, ούτε ξέρουμε για την ώρα ποιες πλατφόρμες θα αφορά η κυκλοφορία αυτή.

Το The Tomorrow Children ήταν ένα αλλόκοτο συνεργατικό multiplayer παιχνίδι που έβαζε τους παίκτες να επιβιώσουν μετά από μια καταστροφή σε μια φουτουριστική σοβιετική δυστοπία, και να ξαναχτίσουν τον πολιτισμό.

Σε δήλωσή της, η Q-Games, αφού ευχαριστεί το κοινό για το ενδιαφέρον του και τη Sony για την επιστροφή των δικαιωμάτων του παιχνιδιού, αναφέρει πως η εταιρεία θα προσαρμόσει και θα ξαναδουλέψει διάφορα μέρη του παιχνιδιού ώστε να γίνουν πολλές αλλαγές προς το καλύτερο και να δοθεί η ευκαιρία στο The Tomorrow Children να κυκλοφορήσει εκ νέου σε μια μορφή «που θα του αξίζει».

Ο τίτλος στην αρχική του κυκλοφορία το 2016 δεν έλαβε πολύ θετικές κριτικές, όμως απέκτησε το δικό του φανατικό κοινό εξαιτίας της παράξενης αισθητικής του και του αλλόκοτου gameplay του. Οι αποκλειστικότητες κονσολών, οι οποίες ξεφεύγουν από τα στενά mainstream όρια, πάντα έχουν ενδιαφέρον. Το μακρινό 2016 το «πεδίο» του gaming ήταν αρκετά διαφορετικό, καθώς πλέον έχουμε υπηρεσίες όπως το Xbox Game Pass αλλά και κινήσεις όπως είναι η πρόσφατη στρατηγική της Sony για μεταφορά τίτλων του PlayStation σε PC.