Τι «έβαλε στο μάτι» τώρα το Xbox;

Ο επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, ψάχνει για νέες πιθανές αποκτήσεις εταιρειών, και συγκεκριμένα επιθυμεί να εισέλθει στο κομμάτι του social και casual gaming.

«Όταν σκέφτομαι τα είδη που συνήθως συνδέονται με το Xbox, ναι, έχουμε το Roblox, έχουμε το Minecraft, έχουμε FIFA και Fortnite, αλλά θέλουμε να συνεχίσουμε να επενδύουμε σε περισσότερο περιεχόμενο τέτοιου τύπου, σε casual περιεχόμενο». είπε ο Spencer σε συνέντευξή του. «Έχουμε πολλές φιλοδοξίες».

Ο Spencer είπε ότι οι ισχυρές αποκτήσεις στο gaming είναι σημαντικές για εταιρείες όπως η Microsoft που αναζητούν το σωστό περιεχόμενο, αλλά και που ψάχνουν τρόπους για να υποστηρίξουν δημιουργούς που φέρνουν καινοτομίες. Η Microsoft έχει ξοδέψει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια τα τελευταία επτά χρόνια για την αγορά εταιρειών βιντεοπαιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένου του κατασκευαστή του Minecraft, Mojang, και της Bethesda Softworks.

«Είναι μια αμφίπλευρη οικονομία που περιλαμβάνει δημιουργούς που ξεκινούν νέες ομάδες, παίρνουν ρίσκα κάνοντας νέα πράγματα, ολοκληρώνουν τη δουλειά τους και στη συνέχεια αυτά τα στούντιο γίνονται μέρος ενός μεγαλύτερου συνόλου».

Καθώς η Microsoft εξακολουθεί να μην μπορεί να καλύψει τη ζήτηση της κονσόλας Xbox λόγω της έλλειψης τσιπ, ο Spencer είπε ότι η εταιρεία αναζητά τρόπους διαφοροποίησης όσον αφορά τις τοποθεσίες στις οποίες φτιάχνεται το hardware, για να αποφύγει τέτοιου είδους προβλήματα στο μέλλον.

«Η διαφοροποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι κάτι που πραγματικά εξετάζουμε στη Microsoft και το Xbox και λαμβάνουμε κάποιες αποφάσεις με τους συνεργάτες μας στην εφοδιαστική αλυσίδα για να διασφαλίσουμε ότι καμία παγκόσμια κατάσταση δεν μπορεί να εμποδίσει την προσφορά τόσο πολύ όσο για εμάς τους τελευταίους 18 μήνες», είπε.

«Πρέπει να είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε να παρέχουμε προϊόντα στους πελάτες. Αυτή είναι η δική μου ευθύνη», δήλωσε ο Spencer. «Δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω την αλυσίδα εφοδιασμού ως δικαιολογία μακροπρόθεσμα».