Σε «φιάσκο» εξελίσσεται η κυκλοφορία των remasters της τριλογίας GTA

Η Rockstar Games κυκλοφόρησε τη συλλογή των remasters, Grand Theft Auto Trilogy: The Definitive Edition και οι πρώτες αντιδράσεις δεν είναι πολύ θετικές, για να το θέσουμε ευγενικά. Η τριλογία των GTA αυτή δεν έχει δεχτεί ακόμη κριτικές απ’ τον ειδικό Τύπο, προφανώς επειδή άργησαν να δωθούν κωδικοί για review στα Μέσα, ενώ πριν την κυκλοφορία δεν είχαμε ιδιαίτερα εκτενή δείγματα από το gameplay των remasters.

Φαίνεται πως τίποτα δεν ήταν τυχαίο αφού, τώρα που η συλλογή κυκλοφόρησε, έχουν αρχίσει να βγαίνουν αντιδράσεις του κοινού στη δημοσιότητα. Σε γενικές γραμμές, το «πόρισμα» φαίνεται να είναι το εξής: η απεικόνισι του κόσμου, των πόλεων δηλαδή, έχει βελτιωθεί αισθητά, με τη μεγαλύτερη αναβάθμιση να έχει λάβει ο φωτισμός, αλλά τα μοντέλα των χαρακτήρων είναι… χειτότερα από εκείνα των πρωτότυπων εκδόσεων, και τα remasters πλήττονται επίσης από bugs και glitches. Το κοινό, μέχρι στιγμής, κάνει λόγο για μια πρόχειρη μεταφορά των κλασικών τίτλων.

Τώρα, επίσης, η ιστορία αποκτά νέες προεκτάσεις, αφού κάτι φαίνεται να πάει στραβά με την έκδοση της τριλογίας σε PC, η οποία εξαφανίστηκε από το κατάστημα της Rockstar έπειτα από πολλές αναφορές για σοβαρά προβλήματα από τους χρήστες. Μάλιστα, η εταιρεία έχει ήδη σπεύσει να αφαιρέσει τις παλιότερες εκδόσεις των παιχνιδιών από τα καταστήματα, με αποτέλεσμα τα remasters να είναι οι μόνες εκδοχές των τριών κλασικών Grand Theft Auto που μπορούμε να αγοράσουμε. Άρα, όταν έχουμε να κάνουμε με τόσο εμβληματικά παιχνίδια, και όταν μιλάμε για αλλαγή των εκδόσεων ώστε να είναι μόνο η νέα διαθέσιμη, θα περιμέναμε να είχε γίνει καλύτερη δουλειά.

Επίσης, σίγουρα θα προκύψουν ερωτήματα σχετικά με το πώς ακριβώς θα αντιμετωπιστεί το remaster του GTA V για τη νέα γενιά. Μάλιστα, σύμφωνα με το Kotaku, ο launcher της Rockstar στα PC δεν λειτουργεί επί του παρόντος, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει η τριλογία των GTA, αλλά και άλλοι τίτλοι της εταιρείας, όπως τα Red Dead Redemption 2 και GTA Online. Και, καταλαβαίνετε, αφού ο μόνος τρόπος να αγοράσουμε και να παίξουμε τα τρία πρώτα GTA είναι μέσω της remastered έκδοσης, αυτήν τη στιγμή δεν μπορούμε να το κάνουμε καθόλου.