Γιατί είναι τόσο δύσκολο το Back 4 Blood

Αν σας φαίνεται πως το Back 4 Blood είναι πολύ δύσκολο, δεν είστε οι μόνοι. Επίσης, αν οι αριθμοί τών εχθρικών ζόμπι σας φαίνονται τεράστιοι, πάλι δεν είστε οι μόνοι. Η εταιρεία ανάπτυξης, η Turtle Rock, παραδέχθηκε πως το Back 4 Blood είναι επί του παρόντος δυσκολότερο από όσο πρέπει και επίσης είπε πως υπάρχουν ήδη σχέδια για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να επανέλθει το επίπεδο της πρόκλησης στον επιθυμητό βαθμό.

Η εταιρεία εξήγησε πως ο ρυθμός της εμφάνισης των εχθρών δεν είναι σωστά ισορροπημένος, ακόμα και μετά από ένα πρόσφατο patch που επιχείρησε να τον μειώσει. Αρχικά, η εταιρεία έκανε κάποιες ενέργειες και νόμιζε πως έφτιαξε το πρόβλημα, όμως τελικά αυτό δεν έχει διορθωθεί και οδηγεί σε ενοχλήσεις για μερίδα του κοινού.

Ένα άλλο ενοχλητικό ζήτημα που οδηγούσε σε αυξημένη δυσκολία αφορά το “trauma damage”. Πρόκειται για ζημιά που δημιουργείται κατά τη διάρκεια μιας αποστολής και η οποία είναι πιο δύσκολο να θεραπευθεί. Ενώ η ζημιά αυτή έχει σκοπό να κάνει τις αποστολές πιο δύσκολες, επιβεβαιώθηκε από τους developers ότι οι παίκτες λάμβαναν πάρα πολλή σε όλα τα επίπεδα δυσκολίας του παιχνιδιού.

«Εντοπίσαμε άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα που οδηγεί σε μη επιθυμητή αύξηση της δυσκολίας» εξήγησε η Turtle Rock. «Και επί του παρόντος δουλεύουμε για να βρούμε τη λύση. Θα τα καταφέρουμε σίγουρα και θα συνεχίσουμε να φτιάχνουμε ένα παιχνίδι που βελτιώνεται με τον καιρό». Ο αριθμός των ενεργών παικτών του Back 4 Blood έχει αρχίσει να πέφτει, και ίσως μία καλύτερη ισορροπία στη δυσκολία θα φέρει πίσω ένα μέρος των fans.