Samsung: H πανδημία άλλαξε την τεχνολογία, έτσι αλλάζει και η σειρά Galaxy

Η πανδημία της COVID-19 μας ανάγκασε να εργαζόμαστε, να σπουδάζουμε και να κοινωνικοποιούμαστε από το σπίτι, που σημαίνει ότι η τεχνολογία έπαιξε έναν νέο ρόλο στη ζωή μας. Αν και τα lockdowns έχουν τελειώσει, για την ώρα τουλάχιστον, ο χρόνος που περάσαμε στο σπίτι το 2020 και το 2021 έδωσε στη Samsung πολλές ιδέες για το πώς θα μπορούσε να βελτιωθεί η εμπειρία της χρήσης ενός smartphone.

Αυτές οι προτάσεις θα εμφανιστούν στο One UI 4, την επόμενη σημαντική ενημέρωση λογισμικού της Samsung, η οποία θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα ξεκινώντας με τη σειρά Galaxy S21.

«Εξετάσαμε τα προϋπάρχοντα χαρακτηριστικά και καταλάβαμε τι χρησιμοποιούνταν παραπάνω λόγω της πανδημίας και το ενισχύσαμε», δήλωσε στο CNET ο Hyesoon Sally Jeong, αντιπρόεδρος και επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της Samsung.

Η ενημέρωση εστιάζει σε μεγάλο βαθμό στη βελτίωση τομέων όπως το απόρρητο, η ευκολία χρήσης, η εξατομίκευση και η επικοινωνία, στοιχεία που παρατήρησε η Samsung πως είχαν γίνει ιδιαίτερα σημαντικά για τους χρήστες καθώς πολλοί άνθρωποι άρχισαν να ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στα τηλέφωνά τους κατά την περίοδο των lockdowns. Αποτελεί, βέβαια, μέρος της ευρύτερης αλλαγής που συνέβη στον κλάδο της τεχνολογίας καθώς οι εταιρείες άρχισαν να προσαρμόζουν τα προϊόντα τους για να διευκολύνουν την απομακρυσμένη εργασία και την κοινωνικοποίηση.

Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό στην ενημέρωση της Samsung είναι η δυνατότητα εγγραφής ήχου και βίντεο κατά τη διάρκεια κλήσεων συνδιάσκεψης, μια προσθήκη που εμπνεύστηκε από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. «Συνειδητοποιήσαμε ότι οι χρήστες μας μπορεί να θέλουν να ηχογραφήσουν τον ήχο ή να μαγνητοσκοπήσουν το βίντεο ενώ έχουν απομακρυσμένες αλληλεπιδράσεις με τους δασκάλους ή τους μαθητές τους», ανέφερε ο Jeong. «Έτσι οι δάσκαλοι μπορεί να θέλουν να ηχογραφήσουν την κλήση ή τη βιντεοδιάσκεψη για να παρακολουθούν τα μαθήματα ή τις συνεδρίες που είχαν διδάξει στους μαθητές τους, εκ των υστέρων», συμπλήρωσε.

Ίσως η μεγαλύτερη αλλαγή που επηρέασε τη στρατηγική της Samsung κατά τον σχεδιασμό του One UI 4 ήταν ο αυξημένος χρόνος που αφιερώσαμε στα smartphone μας. Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο JAMA Pediatrics Journal διαπίστωσε ότι ο χρόνος των πολιτών μπροστά από μια οθόνη διπλασιάστηκε, όσον αφορά στους έφηβους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, χωρίς καν να συνυπολογίζονται τα διαδικτυακά μαθήματα. Η εταιρεία προχώρησε, επίσης, σε αισθητικές αλλαγές στο λογισμικό της, όπως στη μείωση του αριθμού των χρωμάτων των διεπαφών, των χρηστών αλλά και την προσαρμογή του μεγέθους και της διάταξης των γραμματοσειρών. Συνεργάστηκε επίσης με την Google για να ενεργοποιήσει τη μείωση της φωτεινότητας της οθόνης που πλέον μπορεί να γίνει πιο σκοτεινή από ό,τι ήταν προηγουμένως δυνατό όταν χρησιμοποιούσε κανείς το τηλέφωνο σε περιβάλλον χαμηλού φωτισμού.

Αναμένουμε όλοι λοιπόν την ενημέρωση της επόμενης Δευτέρας για να διαπιστώσουμε το κατά πόσο και σε ποιο βαθμό η Samsung καλύπτει πλέον τις ανάγκες των χρηστών smartphone.