Θα… χωρίσει το Xbox με την Blizzard;

Ο επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, έστειλε ένα email στους υπαλλήλους του, στο οποίο δήλωσε ότι ο ίδιος και η υπόλοιπη ηγεσία του Xbox είναι «ενοχλημένοι και βαθιά προβληματισμένοι από τα φρικτά γεγονότα», όπως αναφέρει το Bloomberg. Ο Spencer φέρεται να συνεχίζει σημειώνοντας ότι το Xbox «αξιολογεί όλες τις πτυχές της σχέσης μας με την Activision Blizzard και κάνει συνεχείς προληπτικές προσαρμογές».

«Αυτό το είδος συμπεριφοράς δεν έχει θέση στον κλάδο μας», έγραψε ο Spencer. Μάλιστα, ο επικεφαλής του Xbox προχώρησε ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι θα αναλάβει δράση.

Η Activision Blizzard αντιμετωπίζει επί του παρόντος μια μήνυση, που ισχυρίζεται ότι η εταιρεία ενθάρρυνε σεξιστικές πρακτικές στο χώρο εργασίας και επέτρεψε καταχρηστικές συμπεριφορές να μείνουν ατιμώρητες. Εκατοντάδες εργαζόμενοι της Activision Blizzard υπέγραψαν αίτηση για την απομάκρυνση του CEO Bobby Kotick, καθώς και για τους υπόλοιπους μετόχους να ψηφίσουν νέο CEO. Το διοικητικό συμβούλιο βρίσκεται επί του παρόντος στο πλευρό του Kotick, λέγοντας σε ένα δελτίο Τύπου ότι το διοικητικό συμβούλιο «παραμένει σίγουρο» ότι ο Kotick χειρίστηκε τις προηγούμενες καταστάσεις κατάλληλα.

Μια πρόσφατη αναφορά από τη Wall Street Journal δείχνει ότι ο Kotick γνώριζε και βοήθησε στην κάλυψη πολλαπλών περιπτώσεων σεξουαλικής παρενόχλησης στην Activision Blizzard. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, μίλησε επίσης πρόσφατα για την κατάσταση, σημειώνοντας ότι ήταν «απογοητευμένος και ειλικρινά έκπληκτος» από τις πρόσφατες αναφορές για την Activision Blizzard.

Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι η πρώην συνεπικεφαλής της Blizzard, Jen Oneal, δεν πληρωνόταν τόσο όσο ο συνεπικεφαλής Mike Ybarra, με την Oneal να ισχυρίζεται ότι είχε επίσης αντιμετωπίσει σεξουαλική παρενόχληση κατά τη διάρκεια της θητείας της στην Activision Blizzard.