Κάτι παράξενο ζήτησε η Adele από το Spotify… και το πήρε!

Η Adele ζήτησε κάτι από την πλατφόρμα του Spotify σχετικά με την αναπαραγωγή του νέου της άλμπουμ, «30». Η τραγουδίστρια έγραψε στο Twitter: «Δεν είναι τυχαίο το ότι φτιάχνουμε τα άλμπουμ μας με τόση προσοχή όσον αφορά στη σειρά των τραγουδιών. Η τέχη μας λέει μια ιστορία και οι ιστορίες μας πρέπει να ακούγονται όπως τις έχουμε φανταστεί και σχεδιάσει».

Με αυτόν τον τρόπο, η Adele ζήτησε από το Spotify να αφαιρέσει την επιλογή του “shuffle” από το άλμπουμ της, την επιλογή δηλαδή για τυχαία αναπαραγωγή των τραγουδιών του δίσκου. «Ευχαριστώ, Spotify, που με άκουσες» καταλήγει η ανάρτησή της.

Η πλατφόρμα απάντησε γράφοντας απλώς «[θα κάναμε] τα πάντα για εσένα», εννοώντας πως θα έκανε τα πάντα για εκείνη… Και πράγματι έτσι έγινε, αφού λίγο αργότερα το Spotify κατέστησε τη σωστή σειρά ως default επιλογή όταν πατάμε το “play” σε ένα άλμπουμ.

https://twitter.com/Spotify/status/1462273326722605060?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1462273326722605060%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.lifo.gr%2Fnow%2Fworld%2Fh-adele-epeise-spotify-na-bgalei-shuffle-apo-ta-almpoym-i-tehni-mas-diigeitai-mia-istoria

Ωστόσο, το πλήτρο του shuffle είναι ακόμα διαθέσιμο στις playlists και έτσι παραμένει εφικτό για όποιον επιθυμεί να ακούει τα κομμάτια ενός άλμπουμ σε τυχαία σειρά. Μέχρι τώρα, όταν πατούσαμε το play σε ένα άλμπουμ, το Spotify έπαιζε τα τραγούδια σε τυχαία σειρά, ενώ τώρα, το κουμπί αναπαράγει τα κομμάτια με τη σειρά που εμφανίζονται στον δίσκο. Η τυχαία αναπαραγωγή εξακολουθεί να είναι δυνατή, αν την επιθυμεί ο χρήστης.

Η κίνηση αυτή της πλατφόρμας έλαβε αρκετή υποστήριξη από μουσικούς αλλά υπάρχει και μια μερίδα καλλιτεχνών που δεν θεωρεί πως η αφαίρεση του ελέγχου από τον χρήστη σχετικά με τον τρόπο που επιθυμεί να απολαύσει τη μουσική είναι καλοδεχούμενη προσέγγιση.

Το 30 που είναι το πρώτο άλμπουμ της Adele μετά από την κυκλοφορία του προηγούμενου δίσκου, 25 πριν από έξι χρόνια, και κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου, ενώ έλαβε πάρα πολύ θετικές κριτικές από το κοινό και τα Μέσα.