
Ρυθμίσεις Android: Τι πρέπει να κάνεις για να «απογειώσεις» το κινητό σου_

Το λειτουργικό σύστημα Android διαθέτει πληθώρα ρυθμίσεων που επιτρέπουν να προσαρμόσετε και να βελτιώσετε την εμπειρία σας στο smartphone σας. Από προεπιλογή, το Android επιλέγει αυτές που θεωρεί τις καλύτερες ρυθμίσεις, αλλά ανάλογα με τον τύπο του χρήστη που είστε -αρχάριος, μέσος ή επαγγελματίας – είναι μια καλή ιδέα να βελτιώσετε τις προτιμήσεις και τις ρυθμίσεις του Android για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη συσκευή σας.
Διάρκεια ζωής μπαταρίας – η μόνιμη πρόκληση
1) Απενεργοποιήστε την αυτόματη φωτεινότητα της οθόνης και ρυθμίστε το επίπεδο φωτεινότητας σε λιγότερο από 50%. Όσο πιο φωτεινή είναι η οθόνη σας, τόσο περισσότερη ισχύς μπαταρίας χρειάζεται.

2) Χρησιμοποιήστε την «Προσαρμογή Μπαταρίας» και τη «Βελτιστοποίηση Μπαταρίας». Η Google εισήγαγε και τις δύο αυτές λειτουργίες στην έκδοση 9.0 Pie: Εστιάζουν στο να μάθουν πώς χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας, να γνωρίζει ποιες εφαρμογές χρησιμοποιείτε και πότε, και στη συνέχεια να βελτιστοποιούν τις εφαρμογές και την ποσότητα της μπαταρίας που καταναλώνουν.
3) Η σκοτεινή λειτουργία ή λειτουργία νυκτός. Ένας άλλος τρόπος για να βελτιώσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας ενώ παράλληλα βοηθάτε τα ίδια σας τα μάτια, είναι να χρησιμοποιήσετε την αποκλειστική σκοτεινή λειτουργία του Android. Οποιοδήποτε τηλέφωνο Android με Android 10 ή νεότερο θα έχει μια αποκλειστική επιλογή σκοτεινής λειτουργίας.

Σύμφωνα με την Google, η σκοτεινή λειτουργία όχι μόνο μειώνει την καταπόνηση που προκαλεί στα μάτια μας η οθόνη ενός smartphone, αλλά βελτιώνει επίσης τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, επειδή χρειάζεται λιγότερη ενέργεια για την εμφάνιση σκούρου φόντου στις οθόνες OLED (που χρησιμοποιούνται στις περισσότερες ναυαρχίδες) από ό,τι του λευκού φόντου.
4) Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία «Do not disturb». Εάν το τηλέφωνό σας συνήθως βρίσκεται τη νύχτα στο κομοδίνο σας, πιθανότατα δεν θέλετε να ακούγεται οποιοδήποτε ηχητικό σήμα ή δόνηση κάθε φορά που υπάρχει κλήση, μήνυμα ή ειδοποίηση στο Facebook, ειδικά όταν προσπαθείτε να κοιμηθείτε.
Ευτυχώς, το Android προσφέρει τη λειτουργία «Μην ενοχλείτε» που κρατά το τηλέφωνο στο αθόρυβο κατά τις καθορισμένες από εσάς ώρες. Σε ορισμένα τηλέφωνα, αυτό αναφέρεται ως ρύθμιση χρόνου διακοπής λειτουργίας ή ακόμη και χρόνος ησυχίας. Επίσης, μπορείτε συνήθως να κάνετε μια εξαίρεση που επιτρέπει σε επαναλαμβανόμενες κλήσεις και κλήσεις των αγαπημένων σας επαφών να πραγματοποιούνται κανονικά. Άλλωστε, εάν κάποιος σας καλεί σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, το πιθανότερο είναι ότι θα συνεχίσει να προσπαθεί.
Απώλεια και εύρεση κινητού
5)Προετοιμαστείτε για το απευκταίο. Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να συμβούν σε οποιονδήποτε χρήστη και κάτοχο smartphone είναι να χάσει τη συσκευή του. Για αυτό η Google φρόντισε να αναπτύξει την εφαρμογή «Find my Device» ή «Βρες τη συσκευή μου» και η Samsung την αντίστοιχη «Find my Mobile». Ενεργοποιήστε μια από τις δύο επιλογές, ανάλογα με τη συσκευή σας, και στην περίπτωση που χαθεί η συσκευή σας μπορείτε να την αναζητήσετε στις σελίδες android.com/find και findmymobile.samsung.com αντίστοιχα.