Επική φαντασία με τη Rosamund Pike, στην πρεμιέρα του The Wheel of Time

Η νέα πολυσυζητημένη σειρά φαντασίας «ο Τροχός του Χρόνου» (The Wheel of Time), έκανε την πρεμιέρα της με τα 3 πρώτα επεισόδια στις 19 Νοέμβρη στο Αmazon Prime Video και έχει ήδη αποσπάσει θετικές κριτικές.

Μάλιστα, στις 15 Νοεμβρίου, τα δύο πρώτα επεισόδια έκαναν την πρεμιέρα τους στους κινηματογράφους του Λονδίνου και σε επιλεγμένες πόλεις των ΗΠΑ.

Το Wheel of Time, βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Αμερικανού Robert Jordan και του συν-συγγραφέα Brandon Sanderson, ανήκει στο είδος epic fantasy ή διαφορετικά high fantasy, ένα υποείδος φαντασίας που χαρακτηρίζεται από το επικό της φύσης του σκηνικού, της υπόστασης των ηρώων, της πλοκής κ.ο.κ.

Η ιστορία έχει ως εξής:

Η Moiraine, την οποία ενσαρκώνει η Rosamund Pike, είναι μέλος των Aes Sedai, μιας πανίσχυρης οργάνωσης γυναικών που χρησιμοποιούν μαγεία. Παίρνει μια ομάδα 4 νεαρών σε ένα ταξίδι ανά τον κόσμο, πιστεύοντας πως ένας από αυτούς αποτελεί την μετενσάρκωση του Δράκου, ενός πανίσχυρου όντος, που οι προφητείες λένε πως θα καταστρέψει τον κόσμο ή ίσως τελικά τον σώσει.

Την παραγωγή έχει αναλάβει η Sony Pictures Televison και η Amazon Studios, ενώ δημιουργός είναι ο Rafe Judkins.

Τα υπόλοιπα επεισόδια πρόκειται να προβληθούν ανά εβδομάδα έως και τις 24 Δεκέμβρη του 2021. Επίσης, η σειρά, πριν καν την πρεμιέρα της, τον Μάιο του 2021, ανανεώθηκε για τη δεύτερη σεζόν, προμηνύοντας έτσι την επιτυχία της.

Πρωταγωνιστούν γνωστά ονόματα, όπως αυτό της Rosamund Pike η οποία επιλέχθηκε ως πρωταγωνίστρια ήδη από τον Ιούνιο του 2019, του Daniel Henney ως Lan Mandragoran, της Priyanka Bose και της Kate Fleetwwod, ως μέλη των Aes Sedai.

Άλλα μέλη του κεντρικού cast είναι ο Joshua Stradowski ως Rand al’Thor, ο Marcus Rutherford ως Perrin Aybara, η Zoe Robins ως Nynaeve al’Meara, ο Barney Harris ως Mat Cauthon και η Madeleine Madden ως Egwene al’Vere.

Εσείς τι πιστεύετε για το The Wheel of Time; Θα το δείτε;