Ο Kojima κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, επιτέλους

Ο Hideo Kojima, ένας από τους πιο διάσημους δημιουργούς στη βιομηχανία του gaming, ανοίγεται προς άλλες κατευθύνσεις. Είναι μία κίνηση που φαινόταν να έρχεται εδώ και πολύ καιρό. Η εταιρεία του δημιουργού, Kojima Productions, λοιπόν, ανοίγει νέο παράρτημα που θα αφοσιωθεί σε άλλου τύπου ψυχαγωγία, σε ταινίες, σειρές και μουσική. Έτσι, φαίνεται ότι θα δούμε τον Hideo Kojima να ασχολείται με μορφές τέχνης οι οποίες αποτελούσαν πάντα σημαντικό μέρος των παιχνιδιών του.

Το όνομα Hideo Kojima έχει γίνει συνώνυμο της κινηματογραφικότητας στα video games. Η μουσική πάντα ήταν στον πυρήνα των εμπειριών, από τα Metal Gear Solid ως το Death Stranding. Ο Kojima έχει δείξει πολλές φορές ότι αγαπά τον κινηματογράφο και δεν φαίνεται απίθανο στο μέλλον να τον δούμε να σκηνοθετεί ταινίες. Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο παράρτημα αυτό θα έχει ως στόχο την επέκταση των έργων της Kojima Productions. Άρα, μάλλον, θα δούμε σειρές ή ταινίες βασισμένες σε πρότζεκτ του Kojima. Σίγουρα, μια ενδιαφέρουσα είδηση.

Ωστόσο, παρόλο που πράγματι οι επιρροές του Kojima από τον κινηματογράφο είναι προφανείς, με τον τελευταίο του τίτλο, το Death Stranding, μας έδειξε κάτι τελείως διαφορετικό. Αντί για συνεχόμενα μακροσκελή cutscenes, το Death Stranding επέλεξε το gameplay του ως κύριο αφηγηματικό εργαλείο. Ποιος δεν θυμάται να παίζει το παράξενο αυτό παιχνίδι και για 2 ώρες να μην έχει ακούσει γραμμή διαλόγου, αλλά να περπατά συνεχώς και να αντιμετωπίζει κινδύνους του περιβάλλοντος. Ήταν μια προσέγγιση διαφορετική από εκείνες που συνηθίζει ο δημιουργός. Βέβαια, το σινεμά πάλι είχε έντονη επιρροή, με διάσημους ηθοποιούς στους κεντρικούς ρόλους και ένα τελευταίο κομμάτι που «βγήκε» απευθείας από τη μεγάλη οθόνη.

Ελπίζουμε να συνεχίσει η δουλειά της εταιρείας στο gaming ως έχει, και να δούμε ενδιαφέρουσες επεκτάσεις σε άλλα μέσα ψυχαγωγίας, που θα συμπληρώνουν τα παιχνίδια του Kojima. Εξάλλου, είναι κάτι που φαίνεται απόλυτα ταιριαστό και αναμενόμενο εδώ και καιρό. Ακόμα περιμένουμε νεότερα για εκείνη την ταινία του Metal Gear Solid, πάντως…