You Mert Bro: Στην τελική τετράδα του Red Bull Solo Q

Ο You Mert Bro μίλησε για την εμπειρία του στον παγκόσμιο τελικό του Red Bull Solo Q, αλλά και για το πώς βλέπει το gaming community στην Ελλάδα.

Δεύτερη φορά στον παγκόσμιο τελικό Red Bull Solo Q. Πώς την έζησες όλη αυτή την εμπειρία; Κατάφερες να είσαι πιο ήρεμος & ψύχραιμος όπως ήλπιζες;

Ήταν μια φανταστική & μοναδική εμπειρία! Απόλαυσα το κάθε δευτερόλεπτο του ταξιδιού, από την αρχή μέχρι το τέλος. Είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε και να γνωρίσουμε τους καλύτερους host, casters στην Ευρώπη – ίσως και στον κόσμο – τους Sjokz, Caedrel, Medic, Troubleinc. Το κλίμα μεταξύ των παικτών ήταν πολύ θετικό με αποτέλεσμα να περνάμε όλοι υπέροχα καθημερινά. Είχα, επίσης, την ευκαιρία να γνωρίσω 3 άτομα από την G2 Esports που είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρωπή, αλλά και τον head coach της Γερμανικής ομάδας BIG (Berlin International Gaming), από τις καλύτερες στην Γερμανία. Όπως αναφέρατε, ήταν ο δεύτερός μου Red Bull Solo Q World Final, οπότε ήξερα πως θα είναι τα πράγματα πάνω κάτω και τι να περιμένω. Με βάση την εμπειρία που έχω ως παίκτης προσπάθησα να ελέγχω τα συναισθήματα μου, δηλαδή να είμαι πιο ήρεμος και ψύχραιμος. Πιστεύω πως το κατάφερα αυτή τη φόρα, κάτι που φαίνεται και στο αποτέλεσμα των παιχνιδιών μου: 1ος από ομίλους / top 16 3-1 / top 8 3-0. Δυστυχώς, όμως, έφτασα μέχρι ημιτελικούς.
Medic, Caedrel, Troubleinc, Sjokz & Masterplay παρουσιάζουν το event © Marius Faulhaber / Red Bull Content Pool

Σου έχει λείψει το κοινό; Ή θεωρείς ότι μπορεί να σε επηρεάσει παραπάνω από όσο θα ήθελες;

Σίγουρα μου έχει λείψει το κοινό. Θεωρώ ότι το κοινό βοηθάει το τουρνουά να είναι πιο exciting, ειδικά αν έχεις κοινό που σε υποστηρίζει.

Συνέβη κάτι αξιοσημείωτο, σε σχέση με τον τελικό στην Βραζιλία, που δεν το περίμενες με τίποτα;

Στην Βραζιλία είχα πάει με τον ίδιο στόχο, την πρωτιά. Απλώς το format ήταν bo1 μέχρι τους προημιτελικούς, το οποίο είναι πολύ αγχωτικό και δύσκολο για τους παίκτες και επηρεάζει το performance τους. Στη Γερμανία που το format του τουρνουά ήταν με ομίλους όλοι οι παίκτες είχαμε το περιθώριο να παίξουμε παραπάνω παιχνίδια και να είμαστε λιγότεροι αγχωμένοι γιατί στο τέλος σίγουρα πέρναγε ο καλύτερος.
Όλοι οι gamers του Παγκόσμιου Τελικού του Red Bull Solo Q 2021 © Marius Faulhaber / Red Bull Content Pool
Όλοι οι gamers του Παγκόσμιου Τελικού του Red Bull Solo Q 2021

Πώς σου φάνηκαν οι αντίπαλοί σου; Υπήρχε κάποιος που σε άγχωσε παραπάνω;

Το επίπεδο των παικτών ήταν αρκετά υψηλό μιας και όλοι ήμασταν πρωταθλητές από international, national & regional qualifiers. Δεν υπήρχε κάποιος που με άγχωσε παραπάνω. Ωστόσο, ήταν ένας παίκτη, ο λεγόμενος “GodBro”, του οποίου την μέχρι τώρα καριέρα τη σέβομαι ιδιαίτερά, και έτυχε να είμαστε στους ίδιους ομίλους. Το 1ο μου round στο τουρνουά ήταν μαζί του, αλλά κατάφερα να τον νικήσω και έτσι είχα ακόμη περισσότερη αυτοπεποίθηση

Είσαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα;

Είμαι απολύτως ευχαριστημένος από την απόδοση μου, μιας και απέδειξα το ταλέντο μου σε παγκόσμιο επίπεδο. Ήμουν ο μοναδικός παίκτης που έπαιζα ADC χαρακτήρες, οι οποίοι απαιτούσαν πολύ καλά mechanics & skills, και ήταν off-meta που σημαίνει σχεδόν “unplayable”. Επίσης, ήταν σίγουρο ότι θα έχεις κακό match-up μιας και όλοι έπαιζαν με tank-bruiser χαρακτήρες που ήταν και τα πιο δυνατά στους συγκεκριμένους κανόνες που παίζαμε. Είχα ένα insane run μέχρι τα ημιτελικά, 1ος από ομίλους / top 16 3-1 / top 8 3-0. Όλοι οι παίκτες είχαν αποδεχθεί τα mechanics μου. Μάλιστα, έλεγαν ότι είμαι με διαφορά ο καλύτερος mechanically στο τουρνουά, μιας και ήταν πανδύσκολο να νικάς παιχνίδια με ADC χαρακτήρες. Δυστυχώς, έχασα στους ημιτελικούς γιατί ο αντίπαλος μου abusare ένα συγκεκριμένο item που δυσκολευόμουνα να βρω το counterplay – μέχρι τότε δεν το είχε κάνει κανένας άλλος εναντίον μου. Με στεναχωρεί ιδιαίτερά το γεγονός ότι έφτασα τόσο κοντά στον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή και δεν τα κατάφερα, αλλά θα το χρησιμοποιήσω ως μια πολύ καλή εμπειρία, και γιατί να μην τα καταφέρω του χρόνου.

Κοιτώντας τώρα πίσω, πιστεύεις ότι μπορούσες να κάνεις κάτι διαφορετικό στην στρατηγική σου;

Ίσως θα μπορούσα να δοκιμάσω την τύχη μου σε διαφορετικούς χαρακτήρες.
Οι παίκτες επί σκηνής στο Red Bull Solo Q © Marius Faulhaber / Red Bull Content Pool
Παίκτες εν δράσει, πάνω στην σκηνή, στο Red Bull Solo Q στο Μόναχο, Γερμανίας, στις 4 Δεκεμβρίου 2021.

Το gaming community στην Ελλάδα πως το βλέπεις; Υπάρχει κάτι που θα ήθελες να γίνει ή να αλλάξει;

Το gaming community στην Ελλάδα πιστεύω ότι είναι αρκετά μεγάλο και μου άρεσε πολύ το γεγονός ότι με υποστήριξαν καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά, από την αρχή μέχρι τέλος. Αν γινεί η σωστή επένδυση μπορούμε να πάμε ακόμα πιο υψηλά ως community, γιατί σιγουρά έχουμε το ταλέντο που χρειάζεται και πολλά άτομα που υποστηρίζουν τους παίκτες και οργανισμούς.

Θεωρείς ότι το Red Bull Solo Q & άλλα gaming events, όπως το Red Bull Campus Clutch, έχουν βοηθήσει στην ανάδειξη του gaming στην Ελλάδα & παγκοσμίως;

Θεωρώ ότι κάνοντας τόσο μεγάλα και ποιοτικά events, όπως το Red Bull Solo Q και το Red Bull Campus Clutch, σίγουρα βοηθάει στην ανάδειξη του gaming στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως. Χιλιάδες θεατές απολαμβάνουν τα events και ταυτόχρονα δίνεται η ευκαιρία στους παίκτες να ζήσουν μοναδικές στιγμές. Μακάρι το Red Bull να συνεχίσει την πολύ καλή δουλεία που κάνει για πολλά ακόμα χρόνια.

Για τις γυναίκες gamers; Τι άποψη έχεις; Πιστεύεις ότι τα τελευταία χρόνια σπάει το ‘’taboo’’ για εκείνες;

Πιστεύω ότι δεν έχει σημασία το φύλο στο gaming. Αν αφιερώσεις χρόνο, θέλεις να βελτιωθείς και έχεις ταλέντο θα φτάσεις εκεί που αξίζεις ανεξαρτήτως του αν είσαι άντρας ή γυναίκα.

Υπάρχει κάποια που θαυμάζεις;

Με διαφορά την Sjokz (Eefje Depoortere), η οποία είναι η καλύτερη host, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο. Χάρη στο τουρνουά του Red Bull Solo Q είχα την τιμή να την γνωρίσω από κοντά.