Το Cyberpunk 2077 επίσημα στις next gen κονσόλες με νέο γιγαντιαίο update

Η CD Projekt Red, αφοσιωμένη στον αρχικό της στόχο φέρνει το Cyberpunk 2077 επίσημα στις next gen κονσόλες, και το update θα γονατίσει τη γραμμή του internet.

Το update 1.5 κυκλοφόρησε και επίσημα για όλες τις πλατφόρμες προσφέροντας απλόχερα νέο περιεχόμενο και μια τεράστια λίστα διορθώσεων, όμως η μεγαλύτερη προσθήκη είναι τα “next generation” upgrades για τις κονσόλες Microsoft Xbox Series X/S και το Sony PlayStation 5, που βελτιώνουν αισθητά τον οπτικό τομέα του παιχνιδιού. Μέχρι και σήμερα, για να παίξει κάποιος το Cyberpunk 2077 στην next gen κονσόλα του θα έπρεπε να έχει στη κατοχή του την (περιορισμένη οπτικά) last gen έκδοση, δηλαδή κάποιο αντίτυπο από το PS4 ή το Xbox One. Ανάμεσα στη λίστα των όσων προστίθενται στο παιχνίδι, έχουμε βελτιωμένα ray tracing στοιχεία και πιο ειδικά, των αντανακλάσεων σε ορισμένα οχήματα με gloss επίστρωση.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο patch είναι το πρώτο που λαμβάνει το παιχνίδι για το 2022, ενώ το τελευταίο κυκλοφόρησε μέσα στον Αύγουστο του 2021, αφήνοντας νύξεις για νέο περιεχόμενο μέσα από πολλά leaks μέχρι και σήμερα. Το update ωστόσο δεν είναι μικρό και θα ζητήσει από 50GB έως και 70GB από τις κονσόλες και το PC, οπότε εξοπλιστείτε και με μπόλικη υπομονή εάν θέλετε να ξεχυθείτε ξανά στον κόσμο του Cyberpunk 2077.

Αυτά βέβαια είναι μικρές λεπτομέρειες μπροστά σε αυτά που προσθέτει συνολικά η CD Projekt Red στο Cyberpunk 2077 v1.5, το οποίο κυκλοφορεί πλέον “κανονικά” για next gen κονσόλες, φέρνοντας μαζί την ποιότητα που μας είχε υποσχεθεί αρχικά το πολωνικό game studio, πάνω από έναν χρόνο πριν. Όσον αφορά το ray tracing που υπάρχει και στις κονσόλες, θα υπάρχουν δύο game presets, Performance και Ray Tracing, και το τελευταίο θα κλειδώνει ουσιαστικά το gameplay στα 30 FPS, έναντι 60 FPS του πρώτου.

Το PC δε μένει παραπονεμένο “στην απέξω” από το νέο update 1.5, αφού προστίθεται ο αλγόριθμος AMD FidelityFX Super Resolution (FSR 1.0) για τις κάρτες γραφικών AMD και NVIDIA, αντικαθιστώντας το Contrast Adaptive Sharpening (CAS), ενώ έχουμε και την προσθήκη benchmark mode, ένα υπερ-χρήσιμο στοιχείο για τους λάτρεις των συγκρίσεων.

Επίσης, μεταξύ άλλων υπάρχει και το Trial Mode. Όσοι κάτοχοι PS5 και Xbox Series X/S θέλουν να δοκιμάσουν το παιχνίδι προτού το αγοράσουν, η CDPR τους δίνει μέχρι και τις 15 Μαρτίου πρόσβαση για 5 ώρες, έτσι ώστε να δουν με τα ίδια τους τα μάτια τις αλλαγές που έχει ετοιμάσει η εταιρία.

Πληροφορίες για το patch 1.5 μπορείτε να βρείτε στο επίσημο website της CD Projekt Red.