Τι απέγινε η NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti;

Η NVIDIA υποσχέθηκε να μοιραστεί μαζί μας περισσότερες πληροφορίες για τη νέα high end κάρτα γραφικών της, όμως από τον Ιανουάριο τηρεί σιγή ιχθύος.

Από την έκθεση CES 2022 (Consumer Electronics Show) μέχρι και σήμερα μεσολαβεί ένας μήνας και κάτι μέρες, και όσοι ακολουθούν την επικαιρότητα στον χώρο των PCs, θα ξέρουν ότι η NVIDIA έχει στα σκαριά το νέο υπερ-όπλο της που ακούει στο όνομα GeForce RTX 3090 Ti, ωστόσο μετά το livestream της εταιρίας, δεν ακούσαμε τίποτα καινούργιο για την κάρτα γραφικών.

Πηγές από τη βιομηχανία αναφέρουν ότι η RTX 3090 Ti αργεί λόγω τεχνικών προβλημάτων και ότι αναμένεται σύντομα στην αγορά και πιο ειδικά την 1η Μαρτίου. Μάλιστα διάφορες διαρροές επιβεβαιώνουν ότι η GPU υπάρχει, αφού πολλοί συνεργάτες της NVIDIA έχουν στα σκαριά έτοιμα μοντέλα για κυκλοφορία. Η τελευταία επίσημη δήλωση από εκπρόσωπο της NVIDIA, έγινε στο The Verge όπου ανέφερε ότι “μόλις έχουμε περισσότερα για την κάρτα γραφικών, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας”, αφήνοντας ανοικτό το παράθυρο της ημερμηνία.

Η GeForce RTX 3090 Ti είναι μια από τις ισχυρότερες κάρτες γραφικών που θα υπάρξουν με τα πρώτα νούμερα να μιλούν για ισχύ 40 TFLOPs, 24GB GDDR6X μνήμη στα 21Gbps και επιδόσεις 10% υψηλότερες από την RTX 3090, στη θεωρία, μιας και στην πράξη η διαφορά μπορεί να είναι και μεγαλύτερη εκτείνοντας έτσι περισσότερο τη διαφορά της από την AMD.

Πηγή: The Verge