Μια ματιά στα 10 ταχύτερα αυτοκίνητα του Gran Turismo 7

Αυτοκίνητα πόλης, αγωνιστικά αυτοκίνητα, οχήματα concept, μέχρι και ένα μονοθέσιο Formula 1: η ποικιλία οχημάτων του Gran Turismo 7 είναι τεράστια αφού ο τίτλος της Polyphony Digital περιλαμβάνει περί τα 420 μοντέλα.

Κάποια είναι άνετα στην οδήγηση, άλλα αποτελούν διαχρονικά κλασικές επιλογές, όμως υπάρχουν κι εκείνα που δε συγκρίνονται όσον αφορά στην ταχύτητά τους. Έλα να δούμε τα 10 ταχύτερα οχήματα που μπορείς να βρεις και να οδηγήσεις στο Gran Turismo 7.Στο top10 που ακολουθεί (με αντίστροφη αρίθμηση για… σασπένς) σου παρουσιάζουμε λεπτομερώς καθένα εκ των 10 πιο γρήγορων αυτοκινήτων του παιχνιδιού. Θα τα κάνεις δικά σου επενδύοντας χρόνο και credits μέσα από το career mode του Gran Turismo 7. Έτοιμος;


10. Bugatti Veyron 16.4 ‘13

Ισχύς: 735 kW

Τιμή: 2 εκατ. credits

Όταν η κουβέντα πάει στα αυτοκίνητα δρόμου, τότε η Bugatti Veyron 16.4 ’13 βρίσκεται πάντα στο προσκήνιο. Τα πράγματα δε θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά στο Gran Turismo 7 αφού το γαλλικό όχημα είναι το δέκατο γρηγορότερο στο παιχνίδι. Αγγίζοντας τα 8000 κυβικά, με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς και δυνατότητα ελαφριάς βελτίωσης, η Veyron είναι μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περίπτωση για αγώνες υψηλής ταχύτητας με αυτοκίνητα δρόμου. Η τιμή της ωστόσο δεν είναι για όλους.

9. Jaguar VGT Coupe

Ισχύς: 749 kW

Τιμή: 1 εκατ. credits

Το βρετανικό όχημα concept Vision GT είναι το ένατο ταχύτερο στο Gran Turismo 7 χάρη στην ισχύ των 749 kW που του χαρίζει εξωπραγματική επιτάχυνση.

Με βάρος 1400 κιλών, η μεγάλη… γάτα δεν είναι ακριβώς ελαφριά, όμως η τετρακίνηση σε συνδυασμό με την υψηλή τελική ταχύτητα, την καθιστούν άψογη επιλογή.

8. Dodge SRT Tomahawk S VGT

Ισχύς: 750 kW

Τιμή: 1 εκατ. credits

Μπορεί από πλευράς ισχύος, η Dodge SRT Tomahawk S VGT να είναι λίγο-πολύ στα ίδια επίπεδα με τη Vision GT που είδαμε πιο πάνω, όμως το PP του 916,17 όμως εγγυάται πως είναι κατά πολύ ταχύτερή της. Η μηχανή των 7000 κυβικών με την οποία έρχεται και το χαμηλό της βάρος που δεν ξεπερνά τα 921 κιλά, την κάνουν να μοιάζει με σφαίρα.

7. Ferrari FXX K ‘14

Ισχύς: 771 kW

Τιμή: 3,6 εκατ. credits

Με τιμή που φτάνει τα 3,6 εκατ. credits, η Ferrari FXX K ’14 είναι ένα από τα ακριβότερα -αλλά και ταχύτερα- μοντέλα του Gran Turismo 7. Για να καταφέρεις να προσθέσεις το ιταλικό «άτι» στο γκαράζ σου πάντως, θα χρειαστούν κάμποσες ώρες παιχνιδιού.

6. Porsche VGT

Ισχύς: 819 kW

Τιμή: 1 εκατ. credits

Το φουτουριστικό concept όχημα της Porsche κάνει ντεμπούτο στο Gran Turismo 7 και μαγεύει με τις επιδόσεις του. Όπως και η Jaguar της ένατης θέσης, έτσι και η Porsche VGT διαθέτει ηλεκτροκινητήρα. Ο δε συνδυασμός μεγαλύτερης ισχύος και μικρότερου βάρους της προσδίδει τέλειο έλεγχο.

5. McLaren VGT

Ισχύς: 845 kW

Τιμή: 1 εκατ. credits

Ό,τι είπαμε πιο πάνω, ισχύει μέχρι κεραίας και για τη McLaren Vision GT. Αν έχεις παίξει το Gran Turismo Sport, θα έχεις σίγουρα αναμνήσεις από το βρετανικό όχημα αφού η εμπειρία που προσφέρει το βάρους 900 κιλών αυτοκίνητο, με τη μηχανή πίσω από τον μπροστινό άξονα και την τεχνολογία που συναντάμε σε μονοθέσια της F1, δεν ξεχνιέται εύκολα. Άσε που είναι ένα από τα ομορφότερα μοντέλα που θα βρεις στο παιχνίδι.

4. Dodge SRT Tomahawk GTS-R VGT

Ισχύς: 1081 kW

Τιμή: 1 εκατ. credits

Στην τέταρτη θέση της λίστας με τα ταχύτερα αυτοκίνητα στο Gran Turismo 7 συναντάμε τη Dodge SRT Tomahawk GTS-R VGT. Το αμερικανικό όχημα είναι το πρώτο που ξεπερνά το «φράγμα» των 1000 kW ισχύος, με τα 1081 kW του να μεταφράζονται σε περίπου 1470 άλογα. Με βάρος που φτάνει τα 663 κιλά, η Dodge έχει επιτάχυνση που δύσκολα θα βρεις σε άλλη πρόταση.

3. Bugatti VGT

Ισχύς: 1212 kW

Τιμή: 1 εκατ. credits

Η Bugatti Veyron, το δέκατο ταχύτερο όχημα του Gran Turismo 7 μοιάζει λες και πηγαίνει σε… αργή κίνηση μπροστά στη Vision GT της ίδιας εταιρείας. Σε τελική ανάλυση η VGT είναι 488 κιλά ελαφρύτερη από την έκδοση δρόμου, διαθέτοντας παράλληλα 477 kW επιπλέον ισχύος. Αν αντέχεις στην ιδέα να αποχωριστείς 1 εκατ. credits, θα τη βρεις να σε περιμένει στο τμήμα της Bugatti, στο Brand Central.

2. Jaguar VGT SV

Ισχύς: 1399 kW

Τιμή: 1 εκατ. credits

Η δεύτερη θέση ανήκει στη Jaguar VGT SV η οποία αποτελεί και το γρηγορότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο Gran Turismo 7. Το βρετανικό «αιλουροειδές» έχει ισχύ 1399 kW ή σαν να λέμε περίπου 1900 ίππους. Αν και το φουτουριστικό του design δε διαφέρει ιδιαίτερα από εκείνο των άλλων μοντέλων της Jaguar VGT, η απόδοσή του είναι το κάτι άλλο. Έρχεται με σύστημα DRS και κίνηση στους τέσσερις τροχούς, πιάνοντας ταχύτητες που αγγίζουν τα 480 χλμ/ώρα στις ευθείες.

1. Dodge SRT Tomahawk X VGT

Ισχύς: 1929 kW

Τιμή: 1 εκατ. credits

Το γρηγορότερο αυτοκίνητο στο Gran Turismo 7 είναι η Dodge SRT Tomahawk X VGT και με μεγάλη μάλιστα διαφορά από το δεύτερο. Η υπέρτατη έκδοση του αμερικανικού concept οχήματος, προσφέρει ισχύ 1929 kW που ισοδυναμεί με -κρατήσου- 2623 άλογα. Προσφέρει κίνηση και στους τέσσερις τροχούς και μέγιστη ροπή 1217,14 Newton μέτρα.

Χάρη στο βάρος των μόλις 749 κιλών, η επιτάχυνση και η τελική ταχύτητα του φουτουριστικού αυτού αγωνιστικού οχήματος ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Όταν συνηθίσεις τις τελικές άνω των 600 χλμ/ώρα, να είσαι σίγουρος ότι η εμπειρία της Dodge X VGT θα είναι απλά υπέροχη.

Πηγή: RedBull