Το τέλος της “Holo Holo” εποχής;

Μία από τις πιο ιδιαίτερες μορφές της παγκόσμιας σκηνής του League of Legends, ο Heo “Huni” Seung-hoon, αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να “κρεμάσει” το πληκτρολόγιο και το ποντίκι του. Η – κάτι παραπάνω από – επταετής επαγγελματική του καριέρα έφτασε στο τέλος της, όπως ανακοίνωσε και ο επίσημος λογαριασμός της TSM, ομάδα στην οποία αγωνιζόταν.

Τον περασμένο μήνα, ο Huni είχε βρεθεί στον πάγκο, μετά από την επανεμφάνιση των προβλημάτων που τον ταλαιπωρούσαν ιδιαίτερα το 2016, κατά την θητεία του στους Immortals. Παρά την αρχικά μικρή έκταση του τραυματισμού, τα προβλήματα μεγεθύνθηκαν, στερώντας από τον παίκτη πολύτιμο χρόνο προπόνησης με την ομάδα, αλλά και solo queue, καθώς οι πόνοι δεν τους επέτρεπαν να ανταπεξέλθει, και η ξεκούραση ορίστηκε ως επιβεβλημένη.

Η λύση που έδωσε η Διοίκηση της ομάδας, βρήκε τον Huni σε θέση προπονητή, και συγκεκριμένα σε αυτή του stage coach και μέντορα του toplaner της Ακαδημία, Alex “Soul” Luo. Είμαι εντάξει με το να αποχωρήσω εδώ ή να κάνω ένα διάλειμμα και να δω πως θα πάει”, είχε δηλώσει ο ίδιος σε παλιότερη συνέντευξη του.

Κατά τα χρόνια, οι φανατικοί σε όλο τον κόσμο, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις ικανότητες ενός εξαιρετικού ταλέντου εντός του Summoner’s Rift, ενώ παράλληλα η ιδιαίτερη και αγαπητή προσωπικότητα του παίκτη, κέρδιζε ολοένα και περισσότερο έδαφος στις καρδιές τους. Οι στιγμές που μοιράστηκε με τους θεατές μοναδικές, όντας μέρος ρόστερ όπως αυτά των Fnatic, SK Telecom T1, Immortals και TSM. Η καριέρα του κλείνει με μία σειρά ακριβοθώρητων, για πολλούς, επιτευγμάτων, όπως οι τρεις εμφανίσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ένα τρόπαιο MSI (SK Telecom T1), αλλά και Πρωταθλήματα σε LCK και LEC. Ένα εκ των μοναδικών; Αποτέλεσε μέρος της ομάδας των Fnatic, που κατόρθωσε να τερματίσει το split με 18-0, κερδίζοντας το Πρωτάθλημα για δεύτερη συνεχόμενη φορά το 2015.

Τα επτάμιση χρόνια επαγγελματικής καριέρας αποτελούν ένα μεγάλο μέρος της ζωής του 24χρονου e-athlete. Ο χρόνος κυλά διαφορετικά στον χώρο των esports, καθώς η μέγιστη “επιτρεπόμενη” (εντός πολλών εισαγωγικών) ηλικία για έναν επαγγελματία αθλητή είναι ιδιαίτερα μικρή. Οι άγραφοι κανόνες της επαγγελματικής σκηνής ορίζουν ότι από μία ηλικία και έπειτα, οι αθλητές δεν έχουν τα απαραίτητα αντανακλαστικά, αλλά και τον συντονισμό που απαιτείται, ενώ παράλληλα η εμπειρία τους δεν μπορεί να καλύψει την ανωτέρω έλλειψη.