Στο LEC “διά της πλαγίας οδού” οι KOI;

Η ομάδα KOI, που συμμετέχει στο ισπανικό πρωτάθλημα League of Legends, βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας συνένωσης με την Rogue. Τις πληροφορίες σχετικά με την εν λόγω συμφωνία έφερε στο φως ο Alejandro Gomis του Blix.gg.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες, η συμφωνία θα επιτρέψει στην Rogue να μεταφέρει το ERL ρόστερ της από το πρωτάθλημα της Ultraliga (Πολωνία), στη LVL Superliga, ERL της Ισπανίας, που θεωρείται από τα πλέον ανταγωνιστικά και ταχέως αναπτυσσόμενα στην Ευρώπη. Η μεταφορά του ρόστερ θα πραγματοποιηθεί ενώσω η Rogue θα είναι σε θέση να διατηρήσει το spot της στην κορυφαία ανταγωνιστική βαθμίδα στην Ευρώπη (LEC), ενώ παράλληλα θα απορροφήσει την θέση της KOI στην ισπανική λίγκα.

Παρά τις εικασίες, που δείχνουν προς ένα όνομα που θα φέρει τα brand names και των δύο ομάδων, κάτι πιο επίσημο δεν έχει ανακοινωθεί. Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, αρκετές ομάδες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την Rogue τους τελευταίους μήνες. Ανάμεσα σε αυτές είναι ορισμένα μεγάλα και ιστορικά ονόματα της ευρωπαϊκής σκηνής, όπως οι Karmine Corp, Giants και Case Esports.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ KOI

Οι KOI δημιουργήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2021 από τον Gerard Pique (ποδοσφαιριστής της Barcelona) και τον Ibai Llanos (γνωστός streamer). Από την πρώτη κιόλας εμφάνιση της, η ομάδα προσέλκυσε περισσότερους από 500,000 θεατές και έγινε γρήγορα μία από τις πιο δημοφιλείς δυνάμεις στην ισπανική κοινότητα του League of Legends.

Δεν είναι όμως η μόνη ομάδα που προκαλεί “φασαρία” γύρω από το όνομα της το τελευταίο χρονικό διάστημα. Την αρχή φαίνεται πως έκανε η Team Heretics, όταν ήρθε σε συμφωνία με τους Misfits, εξαγοράζοντας την θέση τους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Με την ολοκλήρωση των δύο αυτών συμφωνιών, τα ERL ρόστερ 5 εκ των 10 ομάδων του LEC, θα μάχονται για τον τίτλο της LVL Superliga (Ισπανία). Πέραν των Team Heretics και Rogue, την πεντάδα συμπληρώνουν οι MAD Lions, Fnatic και G2.