“Ψαλίδι” Netflix στο Resident Evil

Μία σεζόν ήταν αρκετή για πείσει τους ιθύνοντες του Netflix, πως η προσπάθεια ήταν κατώτερη των προσδοκιών.

Μόλις ενάμιση μήνα μετά την επίσημη κυκλοφορίας της σειράς, το Netflix πήρε την απόφαση να τερματίσει μία και καλή την προσπάθεια που μόλις είχε ξεκινήσει. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται στο φως, η δημοφιλής πλατφόρμα streaming αποφάσισε να μην προχωρήσει στην ανανέωση, λόγω ιδιαίτερα χαμηλής δημοφιλίας, ακροαματικότητας και βαθμολογιών – αξιολογήσεων.

Όπως αρκετές άλλες μεταφορές του σύμπαντος του Resident Evil σε μικρή και μεγάλη οθόνη, η εν λόγω προσπάθεια δεν κατάφερε να κερδίσει το ιδιαίτερα απαιτητικό κοινό. Η πρώτη – και μοναδική πλέον – σεζόν αποτέλεσε ένα μείγμα live-action δράσης και χαμηλών επιδόσεων, με ταυτόχρονη προσπάθεια μεταφοράς πληθώρα στοιχείων από το franchise στην μίνι κινηματογραφική οθόνη. Η σεζόν επικεντρώθηκε γύρω από την παράλληλη εξιστόρηση δύο διαφορετικών, χρονικά, timelines, στο κέντρο των οποίων βρισκόταν ο Albert Wesker (Umbrella executive) και οι δύο του κόρες.

Πέρα από την live-action σειρά, το Netflix προσφέρει και μία animated δημιουργία τεσσάρων μερών, με τίτλο “Resident Evil: Infinite Darkness”. Η εν λόγω σειρά κυκλοφόρησε τον περασμένο χρόνο. Δεν γνωρίζουμε αν θα έχει παρόμοια τύχη, αναφορικά με τις ανανεώσεις, ωστόσο μέχρι τώρα έχει αποσπάσει μέτριες και ανάμεικτες κριτικές.