Έρχεται νέο μενού στις Xbox κονσόλες (pics)

Η νέα διεπαφή που σχεδιάζει η Microsoft, πρόκειται να κάνει την εμφάνιση της εντός του 2023, με τις αλλαγές ωστόσο να μην ξεφεύγουν ιδιαίτερα της δοκιμασμένης συνταγής.

Οι αλλαγές που δρομολογούνται δεν αποτελούν κάτι το ιδιαίτερα δραστικό. Το τωρινό user interface ακολουθεί την παγιωμένη τακτική – που τόσες εταιρείες εφαρμόζουν –, επιτρέποντας στο χρήση, μέσω σειρών πλακιδίων, να “κυλίσει” προς τον τίτλο που επιθυμεί. Την διαδραστικότητα αυτή συμπληρώνουν links προς άλλα μενού και καταστήματα. Η νέα, φρεσκότερη έκδοση, προσφέρει πρακτικά την ίδια λειτουργικότητα, προσθέτοντας παράλληλα λίγο περισσότερο χρώμα.

Στις εικόνες που ακολουθούν μπορεί κανείς να παρατηρήσει τις αλλαγές που δρομολογούνται, συγκρίνοντας το screenshot του χρήση JSkeleton (πρώτη εικόνα), με όσο μας παρουσίασε το The Verge στο δικό του ρεπορτάζ (δεύτερη εικόνα).

Γίνεται ευθύς αμέσως κατανοητό πως τα βασικά στοιχεία παραμένουν ως έχουν, με την Microsoft να μην θέλει να πειραματιστεί ιδιαίτερα πάνω σε μία δοκιμασμένη συνταγή. Τα τετράγωνα παραμένουν, ενώ ίσως αλλάξει η default μορφή προσφερόμενων ομαδοποιημένων παιχνιδιών – κατηγοριών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρεπορτάζ του the Verge, την ερχόμενη εβδομάδα, μία μερίδα Xbox Insiders του Alpha Skip-Ahead, θα αποκτήσει – τυχαία – πρόσβαση στο καινούργιο Xbox Home. Οι χρήστες αυτοί θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν την νέα λειτουργικότητα της πλατφόρμας. Για το ευρύ κοινό, υπολογίζεται πως θα γίνει διαθέσιμη το 2023, προσφέροντας έτσι αρκετό χρόνο στην ομάδα ανάπτυξης να επεξεργαστεί τα συμπεράσματα των δοκιμών, και να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε για ποιες Xbox εκδόσεις θα είναι διαθέσιμο το νέο, ανανεωμένο μενού, με την Microsoft να μην έχει προχωρήσει σε κάποιο σχόλιο προς το παρόν.