Interview: Θοδωρής Φραντζέσκος | Young & the Restless

Ο νέος ηθοποιός Θοδωρής Φραντζέσκος μάς εξομολογείται πόσο μπορεί να αφοσιωθεί σε ένα παιχνίδι που έχει διαλέξει, ώστε να το τερματίσει με κάθε τρόπο, ενώ μας μιλάει και για τους αγαπημένους του τίτλους. Ακόμα θα θεωρούσε τιμή του να μπορούσε να συμμετέχει κάποια στιγμή, αν του δινόταν η ευκαιρία σε μια ταινία που θα ήταν εμπνευσμένη από κάποιο video game.

  • ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΛΑΤΡΗΣ ΤΩΝ VIDEO GAMES ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ. ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΥΤΗ Η ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ‘ΣΕΝΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΟΜΠΙ;

Για να συστηθώ, εγώ είμαι παιδί της κονσόλας και όχι του PC, αγαπώ το χειριστήριο δηλαδή. Ξεκίνησα λοιπόν να παίζω με κάποιες παλιές κονσόλες, όπως το Mega Drive, το Master System και το Game Boy. Μάλιστα με το αφιέρωμα retro στο περασμένο τεύχος, μου φέρατε πολλές αναμνήσεις στο μυαλό! Φυσικά, όπως όλοι οι Gamers γνωρίζουν, η ενασχόληση αυτή μπορεί να γίνει εξαιρετικά εθιστική. Για ‘μένα το gaming είναι ένας έρωτας μεγάλος!

  • ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΣΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ;

Πλέον ναι. Για την ακρίβεια επιχείρησα να έχω μια παλιά συσκευή, ένα κινητό με πλήκτρα, ώστε να ασχολούμαι με την τεχνολογία μόνο όταν είμαι στο σπίτι και όχι όταν είμαι έξω. Θέλω, όταν είμαι έξω, να συναναστρέφομαι με άλλους ανθρώπους και να μην είναι πάνω από ένα κινητό τηλέφωνο. Αυτό βέβαια είναι εξαιρετικά δύσκολο, αφού θα χρειαστούμε και το gps ή τα social media για να επικοινωνήσουμε με τους άλλους. Όλα λειτουργούν πλέον με τέτοια ταχύτητα, που, αν δεν χρησιμοποιείς την τεχνολογία, μένεις αναγκαστικά πίσω.

  • ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΣΟΥ ΚΟΝΣΟΛΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ;

Η πρώτη μου κονσόλα ήταν το Master System 2! Αν θυμάμαι καλά, είχε ωραία παιχνίδια που έπαιζα, αλλά το πρώτο πρώτο μου παιχνίδι ήταν μια κασέτα με ράλλυ, το Out Run νομίζω. Όμως η ουσιαστική και πρώτη επαφή με κονσόλα ήταν με την αγορά του PlayStation και με αγαπημένα παιχνίδια το Resident Evil και το Tomb Rider.

  • ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ, ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΦΗΜΑ «ΟΥΦΑΔΙΚΑ» ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ;

Εκείνη την εποχή είχαμε ως νόμισμα τη δραχμή. Τα πιο πολλά κέρματα που μάζευα των 50 και 100 δραχμών έφευγαν εκεί! Θυμάμαι το ράλλυ που είχε και την τιμονιέρα, το Daytona και το ποδοσφαιράκι Kick off, κλασικά παιχνίδια! Μάλιστα το αγαπημένο μου παιχνίδι σε αυτά τα μαγαζιά ήταν το Kick off, όντας φαν των σπορ, ειδικά τότε έπαιζα και ποδόσφαιρο και είχα πώρωση, ενώ πιο μετά ασχολήθηκα με τα παιχνίδια αφής, που ήταν κάτι σαν παζλ. Μάλιστα είχα σπάσει και ένα, επειδή το πίεζα πολύ! Ευχυτώς μετά πήγαν όλα καλά επειδή ήταν ήδη φθαρμένο!

  • ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΑΝ ΑΥΤΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ;

Εντάξει, οι γονείς μου δεν είχαν κάποιο ιδιαίτερο θέμα, απλά πολλές φορές μου έβαζαν έναν χρονικό περιορισμό, δηλαδή, μου έλεγαν ότι μετά από κάποια ώρα παιχνιδιού, θα έπρεπε να διαβάσω ή να κοιμηθώ. Η αλήθεια είναι ότι τους άκουγα, γιατί ήθελα να είμαι τυπικός.

  • ΠΡΟΤΙΜΑΣ ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ Ή ΤΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ;

Γενικά παίζω και διαδικτυακά, αν και αυτό είναι εθιστικό στο gaming, το να παίζεις δηλαδή με αντιπάλους από όλο τον κόσμο. Αλλά νομίζω ότι το σημαντικότερο είναι το να έχεις παρέα στο σπίτι, γιατί συνδυάζει και άλλα πράγματα, επίσης αποτελεί και αφορμή για να βρεθεί η παρέα, να υπάρχει το πείραγμα και η αλληλεπίδραση γενικότερα. Στα online παιχνίδια προτιμώ πάλι το ποδοσφαιράκι, αλλά επειδή πάντα υπάρχει κάποιος που είναι καλύτερος, μπορεί να εξοργιστείς και να πεις δεν πάει άλλο. Από ό,τι καταλαβαίνεις το σταμάτησα, γιατί μου δημιουργούσε νεύρα! Με τους φίλους μου μού αρέσει να παίζουμε NBA 2K. Ωστόσο, αυτή την εποχή παίζω πάρα πολύ Hitman 3, το οποίο θεωρώ ένα από τα κορυφαία παιχνίδια του PlayStation. Μου αρέσουν τα shooting παιχνίδια και ξετρελάθηκα με κάποια από αυτά σε μεγάλο βαθμό. Επιπλέον, έχω φτιάξει ένα πολύ δυνατό PC επειδή ασχολούμαι με το μοντάζ και με ενδιαφέρει η κινηματογράφηση, όπου παίζω και εκεί παιχνίδια, όπως το Far Cry. Φυσικά και αυτό είναι τοπ και λόγω ιστορίας και λόγω πίστας, αλλά προτιμώ την κονσόλα.

  • ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΡΩΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ Ή ΤΡΙΤΟΥ;

Προτιμώ τα παιχνίδια τρίτου προσώπου σίγουρα. Μπορώ να πω ότι δεν είμαι φαν του Call of Duty, δεν τα προτιμώ αυτού του είδους. Περισσότερο με ενδιαφέρουν τα αθήτικά παιχνίδια και με αυτοκίνητα. Ωστόσο και στα τελευταία, όπως στο Rally ή το Gran Τurismo, από ένα σημείο και πέρα θεωρώ πως δεν έχει τόση δράση.

  • ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΘΕΑΜΑΤΟΣ, ΕΝΝΟΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΗΘΟΠΟΙΙΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΜΟΝΤΑΖ, ΟΤΑΝ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΖΕΙ ΕΝΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΠΡΩΤΑ; Η ΙΣΤΟΡΙΑ, ΤΑ ΓΡΑΦΙΚΑ; ΤΙ ΣΕ ΚΕΡΔΙΖΕΙ;

Σίγουρα μετράει πάρα πολύ το εικαστικό κομμάτι. Για παράδειγμα στο Hitman όταν τελειώνεις μια πίστα τα βίντει που κάνουν, είναι λες και βλέπεις ταινία του Hollywood. Επίσης, όταν τρώω «κόλλημα» σε κάποιο σημείο και θέλω να τερματίσω το παιχνίδι παρακολουθώ και gameplay στο YouTube, αφού όμως έχω εξαντλήσει κάθε δικιά μου προσπάθεια!

  • ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΡΟΛΟ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟΠΑΙΧΝΙΔΙ Ή ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΕΣ ΤΗ ΦΩΝΗ ΣΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ;

Θα μου άρεσε πάρα πολύ! Δεν ξέρω βέβαια αν στην Ελλάδα υπάρχει τέτοια δυνατότητα, γιατί είμαστε πιο περιορισμένοι σε σχέση με το εξωτερικό, αλλά θα το ήθελα. Θα μου άρεσε να υποδυθώ κάτι στο Assassin’s Creed ή στο Metal Gear Solid. Είναι πολύ ωραίο φτάνοντας πια σε μια ηλικία ως επαγγελματίας να καταφέρεις κάτι τέτοιο. Θεωρώ ότι για εμάς τους νέους ηθοποιούς θα ήταν πολύ τιμητικό.

  • ΤΕΛΟΣ, ΠΑΡ’ ΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ, ΕΧΕΙΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΕΙ ΗΔΗ ΣΕ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΣΕΙΡΕΣ. ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ‘ΣΕΝΑ;

Τα πράγματα είναι αναμφίβολα δύσκολα, ζούμε περίεργες εποχές και στα επαγγελματικά, πόσο μάλλον στον καλλιτεχνικό χώρο. Ωστόσο, είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι μέσα από τις δυσκολίες μπορούν να γεννηθούν νέες ιδέες και να πάμε ένα βήμα παρακάτω! Προσωπικά με ενδιαφέρει το σινεμά και η επαφή με την κινούμενη εικόνα γενικότερα και εκεί στοχεύω. Φυσικά αυτό που με ενθουσιάζει είναι ότι το σινεμά έρχεται πλέον στην τηλεόραση μέσω κάποιων πλατφόρμων και έτσι ανεβαίνει η ποιότητα των σειρών.