Interview: Γιάννης Σπαλιάρας | You Are What You Dream

Ο ηθοποιός, μοντέλο αλλά πλέον και επιχειρηματίας Γιάννης Σπαλιάρας εξομολογείται πως ένα από τα αγαπημένα του χόμπι είναι το gaming, πώς ξεκίνησε να παίζει και ποιοι είναι οι τίτλοι που τον συναρπάζουν. Ακόμα μας αποκαλύπτει τα νέα του επιχειρηματικά πλάνα σε μία προσπάθεια κοινωνικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

 • ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΟΝΤΕΛΟ, ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ GAMER. ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΓΙΑ ‘ΣΕΝΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΟΜΠΙ;

H γενιά µου μεγάλωσε µε τα «ηλεκτρονικά» παιχνίδια! Έτσι τα λέγαμε τότε και πολλοί θα τα θυμούνται και ως τα περίφημα «ουφάδικα». Εκεί περνούσαμε ώρες ατελείωτες µε τους φίλους µου από το σχολείο. Και φυσικά, τις περισσότερες απουσίες τις παίρναμε, διότι παίζαμε εκεί και δεν θέλαμε να αφήσουμε το παιχνίδι που µας άρεσε.

 • ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΟΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΠΑΙΖΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΟΥ;

Πάντα µε προσέλκυαν τα παιχνίδια δράσης, όπως το “Double Dragon” και το “Shinobi”. Παρ’ όλα αυτά, για κάποιον λόγο είχα «κολλήσει» για μεγάλο χρονικό διάστημα µε το “Bubble Bobble”, που για να το τερµατίσεις έπρεπε να περάσεις 100 πίστες. ∆εν θα ξεχάσω πώς έκανα, όταν κατάφερα να το τερµατίσω. Ήταν από τις πιο ωραίες στιγμές, παίζοντας ένα παιχνίδι.

 • ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΣΟΥ ΚΟΝΣΟΛΑ;

Η πρώτη µου κονσόλα ήταν το Αtari, αλλά η μεγάλη µου αγάπη για τις κονσόλες ήρθε όταν η μητέρα µου, μετά από ένα ταξίδι στην Αγγλία, έφερε δώρο σε µένα και στον αδερφό µου το PlayStation. Εκεί άλλαξαν τα πάντα στα µάτια µου και ξεκίνησα να παίζω πλέον φανατικά. Υπήρχαν φορές που ξεκινούσα να παίζω και τελικά ξενυχτούσα, και µόνο όταν έβλεπα το φως του ηλίου, ήξερα ότι έπρεπε να σταματήσω, διότι είχα σχολείο.

 • ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΑΝ ΤΗΝ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΑ VIDEO GAMES;

Σίγουρα όταν αντιλαμβάνονταν ότι έχω ξεπεράσει κάποια όρια ή έχω αμελήσει τις υποχρεώσεις µου, προσπαθούσαν να µε επαναφέρουν, χωρίς όμως να µου στερήσουν την απόλαυση του παιχνιδιού.

 • ΠΟΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΡΟΤΙΜΑΣ; ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ Ή ΤΑ ΟΜΑΔΙΚΑ;

Γενικά µου αρέσουν τα ατομικά παιχνίδια, αλλά έχω παίξει και ομαδικά, που δυστυχώς εκεί τρώω «πετσόκομµα», διότι πρέπει να είσαι αρκετά καλός. Τώρα, µε τόσες υποχρεώσεις που έχω, δεν μπορώ να πω ότι είναι και το καλύτερό µου σημείο. Από την άλλη, στα ατομικά θεωρώ ότι είμαι καλύτερος.

 • ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ. ΕΧΕΙΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΩΝ VIDEO GAMES;

Καθώς από μικρός ασχολούμαι µε τον αθλητισμό και γενικότερα µε τη γυμναστική, μπορώ να πω ότι το sports game που µε κέρδισε από μικρό ήταν το FIFA. Και επειδή τυχαίνει να παρακολουθώ την εξέλιξή του όλα αυτά τα χρόνια, θέλω να εκφράσω τον θαυμασμό μου για το πόσο ρεαλιστικό πλέον έχει γίνει να παίζεις ποδόσφαιρο σε βιντεοπαιχνίδι. Νιώθεις σαν να είσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

 • ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ VIDEO GAMES;

Ναι, το γνωρίζω και μάλιστα πριν μερικά χρόνια είχα περάσει οντισιόν για να συμμετέχω σε μια ταινία που ήταν βασισμένη σε ένα δημοφιλές video game, το οποίο δεν ήταν άλλο από το περίφημο “Assassin’s Creed”. Τελικά, επέλεξαν έναν Άγγλο ηθοποιό. Παρ’ όλα αυτά ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία και σίγουρα, εάν µου δινόταν η ευκαιρία να παίξω σε μια τέτοια παραγωγή, θα το έκανα µε μεγάλη χαρά.

 • ΠΩΣ ΗΤΑΝ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΙ ΘΥΜΑΣΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ;

Είμαι πολύ τυχερός που µε επέλεξαν να συμμετάσχω σε μια παραγωγή του εξωτερικού και γνωρίζοντας ότι η σειρά θα είναι διαθέσιμη σε μια πλατφόρμα streaming, σαν το Netflix, που θα μπορούν να τη δουν σε ολόκληρο τον κόσμο, µε έκανε να είμαι ακόμα πιο αυστηρός µε τον εαυτό µου ως προς το αποτέλεσμα της συμμετοχής µου. Σίγουρα ήταν η πιο μεγάλη μου δουλειά μέχρι τώρα και θα µου μείνει αξέχαστη. Ιδιαίτερα οι σκηνές δράσης, στις οποίες έπρεπε ουσιαστικά να μάθω μια χορογραφία, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις και να φαίνονται όσο πιο αληθινές γίνεται, ήταν κάτι το μαγικό.

 • ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ GAMING, ΑΣΧΟΛΙΟΣΟΥΝ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΟΥ ΧΡΟΝΟ;

Αυτή η περίοδος ήταν πολύ δύσκολη για µένα προσωπικά, όπως φαντάζομαι και για αρκετό κόσμο και πιο πολύ μού στοίχισε ψυχολογικά. Η αλήθεια είναι ότι λίγο µε το gaming, αλλά και µε τη γυμναστική, κατάφερα να ξεπεράσω τις όποιες δυσκολίες αντιμετώπισα, και φυσικά, πάντα είμαι αισιόδοξος για το μέλλον.

 • ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΟΥ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ; 

Όπως προανέφερα, η περίοδος της καραντίνας ήταν κάτι πρωτόγνωρο και δύσκολο, όμως μέσα από αυτήν την κατάσταση ήρθε μια ιδέα που βασίζεται σε μια εμπειρία ζωής που έζησα και έχει να κάνει µε ένα μικρό γατάκι που βρήκα και υιοθέτησα. Και έτσι ήρθε και «γεννήθηκε» το “ZOOBOX”, που είναι ένας αυτόματος πωλητής τροφών για τα αγαπημένα µας κατοικίδια και λειτουργεί 24 ώρες. Έτσι μπορούν όλοι οι ιδιοκτήτες να έχουν πρόσβαση σε τροφή ανά πάσα ώρα της ημέρας, αλλά και όσοι θέλουν, μπορούν να προσφέρουν ένα πιάτο φαγητό σε κάποιο αδέσποτο. Γιατί όλοι µας αξίζουμε ένα πιάτο φαΐ.

 • ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ “ZOOBOX”;

Αυτήν την στιγμή είμαστε σε επαφές μαζί µε τον συνέταιρό µου, τον Πάνο Βισβάρδη, µε όλους τους δήµους της Ελλάδας, ώστε να εγκαταστήσουμε έστω ένα μηχάνημα “ΖΟΟΒΟΧ” σε κάθε δήμο, αφού μέρος των εσόδων θα προορίζεται για το ταμείο της φιλοζωικής του δήμου και ήδη έχουν εγκαινιαστεί στην Αττική αυτόματοι πωλητές σε επιλεγμένα σημεία. Η συμμετοχή πάντως και η ανταπόκριση του κόσμου είναι πάρα πολύ μεγάλη και µην ξεχνάμε ότι και στον κόσμο των video games, πολλές φορές, ο ήρωας είναι κάποιο ζώο, µε το οποίο ίσως και να ταυτίζεσαι. Οπότε, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους δώσουμε λίγη αγάπη. _G