Το πρώτο trailer του Skylords Reborn

Παρά το γεγονός πως αγαπήθηκε από πολλούς, το Battleforge της EA έκλεισε τον κύκλο του στα τέλη Οκτωβρίου του 2013. Το καταθλιπτικό αυτό γεγονός δεν πτόησε μία μικρή ομάδα πιστών ακόλουθων που ανέπτυξαν προσπάθειες για να δημιουργήσουν την δική τους εκδοχή του δημοφιλούς RTS, επαναφέροντας το στη ζωή. Μετά από αρκετές απόπειρες, η EA τους επέτρεψε να προχωρήσουν στο εγχείρημα – το 2017 – που, όπως οι ίδιο σχολίαζαν χαρακτηριστικά πίσω στο χρόνο, δεν θα είχε καθόλου εσωτερικές χρηματικές συναλλαγές και δεν θα χαρακτηριστεί ουδέποτε ως “Pay2Win ή Pay2Play”.

Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ


Μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια ανάπτυξης, το Skylords Reborn είναι έτοιμο. Το παιχνίδι είναι 100% δωρεάν για όποιον θέλει να ξεναγηθεί στον κόσμο του. Το BattleForge ήταν ένα παιχνίδι με μοναδικά χαρακτηριστικά, ένα “υβρίδιο” παιχνιδιού καρτών (card game), όπου σε πραγματικό χρόνο (real-time) μπορούσες να ξεδιπλώσεις την στρατηγική σου. Το γεγονός πως μπορούσες να παίξεις μόνο online, οδήγησε στην φθορά του από την μνήμη της πλειοψηφίας των παικτών όταν έκλεισαν οι servers του το 2013. Οι ρομαντικοί οπαδοί τους όμως κράτησαν φυλαγμένη την δική τους ανάμνηση και η προσπάθεια ξεκίνησε. Το αναγεννημένο παιχνίδι έχει όλα τα χαρακτηριστικά του πρωτότυπου τίτλου, με τη διαφορά ότι πλέον όλα είναι αναδιοργανωμένα σε μία εντελώς δωρεάν φιλοσοφία. Όλες οι καθημερινές ανταμοιβές βασίζονται στον χρόνο, χωρίς premium κόστη. Επιπροσθέτως δρομολογούνται και επίσημα πρωταθλήματα με έπαθλα εντός του παιχνιδιού, με τους developers να προσπαθούν να υποστηρίξουν αλλαγές στην ισορροπία του παιχνιδιού (balance updates), νέα PvE modes και φυσικά PvP seasons.

Στην συμφωνία ανάμεσα στα δύο μέρη υπογραμμιζόταν πως η ομάδα ανάπτυξης δεν θα είχε κανένα δικαίωμα να δημιουργήσει επιπρόσθετο περιεχόμενο (content) με τη μορφή DLC ή updates για το παιχνίδι, ορίζοντας το ως ένα καθαρά μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα project αγάπης για την ομάδα. Ως αναζωογονητική χαρακτηριζόταν η συμφωνία, σε μία καθημερινότητα που βρίσκει χιλιάδες fan-based εγχειρήματα να δέχονται πολλαπλά “όχι” από τις μεγάλες εταιρείες ως απαντήσεις. Περισσότερες πληροφορίες για το εν λόγω εγχείρημα και τους τρόπος συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα. (https://www.skylords.eu)