Ξέσπασμα θεωριών για Elder Scrolls 6 | Well played Dude

Λίγο πριν την αλλαγή του έτους, στις 31 Δεκεμβρίου, η Bethesda φρόντισε να… βάλει φωτιά στους πιστούς ακόλουθους της Elder Scroll σειράς, “τιτιβίζοντας” αινιγματικά μέσω του επίσημου λογαριασμού της σειράς. Η αναφορά παρότρυνε τους απανταχού gamers να “μεταγράψουν το παρελθόν και να χαρτογραφήσουν το μέλλον”. Εκ πρώτης όψεως έμοιαζε με ένα ευχετήριο μήνυμα μπροστά στη νέα χρονιά, αλλά το ρητό, που ακολουθούνταν από την παρουσία ενός χάρτη, άφησε πολλούς με αναπάντητα ερωτήματα, σχετικά με τον υποβόσκον σκοπό του μηνύματος.

https://twitter.com/ElderScrolls/status/1344674735901339648

Όπως ήταν λογικό, οι θεωρίες διαμορφώθηκαν με γοργούς ρυθμούς, παίρνοντας σάρκα και οστά μέσα από τις διαδικτυακές σελίδες του Reddit, με αρκετούς να ισχυρίζονται πως το νέο Elder Scroll 6 θα μας μεταφέρει στο Hammerfell, σπίτι των Redguards. Ωστόσο, οι τοποθεσίες των κεριών που βρίσκονται πάνω στο χάρτη, περιπλέκουν την αφήγηση, αν σκεφτεί κανείς πως το πρώτο κερί βρίσκεται εκτός ξηράς, πάνω στην θάλασσα, βόρεια του Skyrim. Ορισμένοι ισχυρίζονται πως το συγκεκριμένο γεγονός ίσως προαναγγέλλει την άφιξη των Atmorans, ενώ άλλοι αναρωτιούνται τι περιέχει το κουτί πάνω στο οποίο τοποθετείται. Οι… ερευνητές του twitter ήρθαν να συμπληρώσουν τις θεωρίες, επικεντρώνοντας την προσοχή τους στα νομίσματα που υπάρχουν στο πάνω μέρος αλλά και στην ημερομηνία του χάρτη, η οποία ορίζεται αρκετά χρόνια πριν τα γεγονότα του Elder Scrolls 5: Skyrim, οδηγώντας στην εικασία πως ο νέος τίτλος θα είναι αρκετά συνδεδεμένος με τον τελευταίο. Τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν πως το ποστάρισμα δεν αφορά το Elder Scrolls Online, που χρονικά τοποθετείται στη μέση της δεύτερης εποχής, αιώνες πριν τα singleplayer της σειράς.

Σύμφωνα με τον Andy Chalk του PC gamer, το tweet μπορεί να μην σημαίνει τίποτα παραπάνω από ένα ιδιαίτερο “Καλή Χρονιά” εκ μέρους της Bethesda. Παρά ταύτα, όπως σημειώνει και η Liana Ruppert του Gameinformer, οι δημιουργοί της σειράς έχουν σημειώσει κατά καιρούς πως ο νέος τίτλος Elder Scrolls 6 (εύλογα δεν έχει τίτλο) βρίσκεται πολύ μακριά ακόμα. Επομένως, οι οπαδοί δικαιολογούνται ακόμα και να ονειροπολούν, καθώς η διαδικτυακή σιωπή της εταιρείας κρατάει περισσότερο από δύο χρόνια, μετά την δραματική εκείνη πρώτη παρουσία το 2018.