Η Viewsonic στο CES 2021 με τρομακτικά gaming monitors

Κατά την παρουσίαση της στο CES 2021, η Viewsonic προχώρησε και στην παρουσίαση δύο νέων gaming monitors, οι οποίες ναι μεν φαίνονται οπτικά “γευστικότατες” αλλά και συνοδεύονται από εξαιρετικής ποιότητας hardware υλικό για να ενισχύσουν την gaming εμπειρία. Τα αποκαλυπτήρια περιελάμβαναν δύο οθόνες με υψηλό ρυθμό ανανέωσης (refresh rate), με την μία έρχεται σε 32 ίντσες, 144 Hz 4Κ μοντέλο, ενώ η δεύτερη ανεβάζει τα Hz στα 240 Hz, μειώνοντας τις ίντσες στις 27, αλλάζοντας δε και την ανάλυση σε 1440p.

VIEWSONIC ELITE XG320U


Θέτοντας στο φακό του μικροσκοπίου την μεγαλύτερη (σε ίντσες) εκ των δύο, βλέπουμε πως το πάνελ των 32 ιντσών έχει όμορφη εμφάνιση, τρέχει στα 144Hz, με υποστήριξη HDMI 2.1, ενώ συνοδεύεται από DisplayHDR 600 πιστοποίηση. Αν τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά δεν είναι αρκετά για κάποιον τότε υπάρχει και εκεί λύση καθώς η “αδελφή-ψυχή” του μοντέλου προσφέρει HDR1000 πιστοποίηση, αρκετά υψηλότερη φωτεινότητα στα 1400cd/m2. Στην δεύτερη περίπτωση ωστόσο η θυσία της υποστήριξη HDMI 2.1 είναι δεδομένη, γι’ αυτό και ίσως δεν είναι η ιδανική επιλογή για gamers που επιζητούν να πειραματιστούν με το setup τους. Φυσικά και οι δύο εκδόσεις είναι IPS, ενώ αναμένονται το καλοκαίρι του 2021.

VIEWSONIC ELITE XG271QG


Η δεύτερη μικρότερη οθόνη, όπως προαναφέραμε, έρχεται με αρκετά μεγαλύτερο refresh rate. Η 1440p ανάλυση έρχεται “πακέτο” με Nvidia G-sync υποστήριξη, αλλά και Nvidia reflex analyser, γεγονός που μεταφράζεται σε ελευθερία κινήσεων όσων αφορά το screen latency αλλά και την οπτική απόδοση του setup. Η συγκεκριμένη οθόνη έχει πιστοποίηση DisplayHDR 400, υποστήριξη HDMI 2.0, ενώ η κυκλοφορία της αναμένεται τον Απρίλιο του 2021.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις τιμές δεν είναι διαθέσιμες προς το παρόν. Παρά ταύτα οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν πως πρόκειται να κινηθούν σε κοντινό εύρος σε σχέση με τους συγγενείς τους. Η XG320U υπολογίζεται στα $800, ενώ η XG271QG πιθανώς να πλησιάζει προς το διπλασιασμό αυτής της τιμής.