Των καθυστερήσεων το ανάγνωσμα… η συνέχεια

Τα νέα δεδομένα που δρομολογήθηκαν από την παγκόσμια υγειονομική κρίση του COVID-19 δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστη την βιομηχανία του gaming, ιδίως στο μέρος της παραγωγής παιχνιδιών. Η αναγκαστική κοινωνική αποστασιοποίηση για λόγους προστασίας της υγείας έχει οδηγήσει σε… στροφή στην τηλεργασία, συνταγή που όπως φαίνεται λογίζεται ως εξαιρετικά δύσκολη να πετύχει στον τομέα της ανάπτυξης και της εξέλιξης των παιχνιδιών. Στην αντίπερα όχθη οι εξελίξεις που δρομολογήθηκαν με την υπόθεση του Cyberpunk 2077 έχουν ενδυναμώσει τους προστατευτικούς μηχανισμούς των εταιρειών προς αποφυγήν παρόμοιων λαθών. Οι εταιρείες φαίνεται πως βάζουν τα δυνατά τους για να συνεχίσουν την απρόσκοπτη δημιουργική διαδικασία, όμως από τη μία βρίσκονται οι υποχρεωτικές νέες συνθήκες, από την άλλη ο φόβος της ζημιάς στην φήμη κυκλοφορώντας ένα μη άψογο παιχνίδι οδηγεί, ως είναι λογικό, σε νέες καθυστερήσεις. Μετά την επιβεβαιωμένη καθυστέρηση του Pragmata, τίτλου της Square Enix, αλλά και του ανοίγματος του Super Nintendo World, του θεματικού πάρκου στην Ιαπωνία, η λίστα φαίνεται πως έχει νέες προσθήκες στην πλευρά των video games.

RIDERS REPUBLIC


Στη μετάθεση της ημερομηνίας κυκλοφορίας για αργότερα μέσα στο έτος, προχώρησε με ανακοίνωση της η Ubisoft. Μέσω του επίσημου λογαριασμού του Riders Republic στο Twitter οι δημιουργοί ενημερώνουν το κοινό τους πως ο extreme sports MMO τίτλος δεν θα κυκλοφορήσει στις 25 Φεβρουαρίου του 2021 και μεταφέρεται για αργότερα μέσα στο έτος, με σκοπό να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους φανατικούς, του είδους, παίκτες. Το παιχνίδι που ανακοινώθηκε το Σεπτέμβριο του 2020 επρόκειτο να προσφέρει σε 50 παίκτες (multiplayer) τη δυνατότητα να πάρουν τα πέδιλα του ski τους, τα snowboards, τα ποδήλατα τους και άλλο εξοπλισμό και να ριχτούν σε μία open world ανταγωνιστική περιπέτεια.

HOGWARTS LEGACY


Παρόμοια με το Riders Republic τακτική ανακοίνωσαν πως πρόκειται να ακολουθήσουν και οι δημιουργοί του Hogwarts Legacy, του πολυ-αναμενόμενου, ειδικότερα από τους Harry Potter φανατικούς οπαδούς, role-playing τίτλου. Μετά τις ευχαριστίες των δημιουργών για την μεγάλη απήχηση και αποδοχή του τίτλου από την κοινότητα, η ανακοίνωση στο επίσημο twitter του παιχνιδιού συνεχίζει λέγοντας πως η κυκλοφορία του μεταφέρεται για το 2022 και πιθανότητα μετά το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Και εδώ οι δημιουργοί παραδέχονται πως σκοπός τους είναι η προσφορά της καλύτερης δυνατής εμπειρίας στον μαγικό κόσμο του Harry Potter γι’ αυτό και “δίνουν στο παιχνίδι το χρόνο που χρειάζεται”.