Ο χώρος του Gaming αλλάζει | Stay strong

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, μεγάλες εταιρείες στο χώρο της gaming βιομηχανίας βρίσκονται σε διαδικασίες συγχωνεύσεων και εξαγορών στο κοντινό μέλλον. Μετά τις κυκλοφορίες των παιχνιδομηχανών νέας γενιάς PlayStation 5 & Xbox Series X|S, Sony και Microsoft, εικάζεται μέσα από νέα αναφορά που έχουν κάνει την εμφάνιση της πως βρίσκονται σε μία διαδικασία εύρεσης νέων studio συνεργατών. Η συγκεκριμένη δε αναφορά, προς το παρόν, αντιμετωπίζεται εν μέρη ως ανεπιβεβαίωτη γι’ αυτό και εφιστούμε προσοχή κατά την αξιολόγηση της.

ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ


Οι δεδομένοι ισχυρισμοί έρχονται στο φως δια στόματος Brad Sams και ειδικότερα του καναλιού του στο Youtube ενώ επικεντρώνονται σε στοιχεία που έχουν υποπέσει στην αντίληψη του youtuber και αφορούν εξαγορές studio παραγωγής παιχνιδιών. Ο ίδιος σημειώνει πως, παρά τις πρόσφατες προσθήκες των τελευταίων ετών, η Microsoft συνεχίζει να βρίσκεται στην διαδικασία εύρεσης και εξαγοράς ακόμα μεγαλύτερου αριθμού developers με σκοπό να ενσωματωθούν στα Xbox Game Studios. Την ίδια στιγμή, συνεχίζει η ανάλυση, η Sony προτίθεται να κάνει το ίδιο ωστόσο η δραστηριότητα της δεν είναι στην ίδια ένταση με τους ανταγωνιστές της σε αυτό τον τομέα εξαγορών.

Το πιο ενδιαφέρον ίσως μέρος της αναφοράς του Sams βρίσκεται στο σημείο όπου εισάγει στην συζήτηση δύο νέους μεγάλους “παίκτες”, τα ονόματα των οποίων δεν ακούγονται τόσο συχνά εντός του κλάδου όσων των δύο προαναφερόμενων. Πρόκειται για τις Google και Amazon τις οποίες, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του youtuber, τοποθετεί ενεργά στο παιχνίδι εξαγορών developing studios. Παρά ταύτα, κάτι τέτοιο δεν θα προκαλούσε έκπληξη καθώς και οι δύο εταιρείες θα είχαν συμφέρον μέσα από αυτή τη διαδικασία. Στον αγώνα τους να ενισχύσουν τις υπηρεσίες gaming που προσφέρουν, Stadia & Luna αντίστοιχα, θα ήταν διατεθειμένες να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα. Πέραν των παραπάνω, η πρόσφατη δραστηριότητα της Electronic Arts εμφανίζεται εξίσου εντός της αναφοράς. Ειδικότερα, αν αναλογιστεί κανείς τις πρόσφατες εξαγορές στις οποίες έχει προχωρήσει αλλά την ανακοίνωση – προ μηνός – πως είναι διατεθειμένη να αγοράσει την Codemasters (studio παραγωγής των franchise Dirt και F1) για το ποσό των $1,2 δισεκατομμυρίων, επιπρόσθετες κινήσεις δεν αποτελούν έκπληξη.

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ


Τα δεδομένα που εμφανίζονται στο εν λόγω βίντεο παραμένουν ανεπιβεβαίωτα σε μεγάλο βαθμό και ως εκ τούτου έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Ωστόσο, πολλά εξ’ αυτών δεν αποτελούν εκπλήξεις σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές που έχουν κάνει την εμφάνιση τους. Αυτό που προκαλεί το ενδιαφέρον μας είναι πως ο ίδιος ισχυρίζεται πως εντός της λίστας των προς εξαγορά εταιρειών βρίσκονται και ορισμένα πολύ μεγάλα ονόματα της βιομηχανίας. Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις για να αξιολογήσουμε τις εξελίξεις αλλά και την… σεισμική δραστηριότητα που πρόκειται να επιφέρει η επιβεβαίωση τέτοιου είδους μεγάλων μετακινήσεων στον κλάδο.