Lord Gaben δεν είναι πια αστείο

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και κυρίως το “μακρύ χέρι” του COVID-19 φαίνεται πως παραμένει από το Μάρτιο του 2020 ο Gabe Newell, γνωστός και ως “Lord Gaben” μέσω των meme που ξέσπασαν – και με τη δική του βοήθεια – τα προηγούμενα χρόνια. Ο ισχυρός άντρας της Valve αποφάσισε πριν περίπου ένα χρόνο να αλλάξει την ημερομηνία επιστροφής των δεκαήμερων διακοπών του στη Νέα Ζηλανδία σε “άγνωστη”. Τόσο φαίνεται πως του άρεσε που σκέφτεται σοβαρά την μετεγκατάσταση ενός μέρους του gaming development της εταιρείας στην χώρα. Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο 1 News αποκάλυψε πως παρά την πρόθεση του δεν υπάρχει κάποιο άμεσο πλάνο μετακόμισης πέρα των πρώιμων συζητήσεων. Σημείωσε πως είναι δύσκολο να ξεβολευτούν οι οικογένειες των εργαζόμενων και πως πρέπει πρώτα να αξιολογηθεί η εξέλιξη της κατάστασης του COVID-19 πριν οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση. Πέραν όμως αυτού, οι δηλώσεις του δεν περιορίστηκαν σε αυτό το θέμα, αγγίζοντας πολλούς τομείς της δραστηριότητας της εταιρείας κάποιοι εκ των οποίων αποτελούν “αγκαθάκι” για την gaming κοινότητα.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ


Κατά την εξέλιξη της συνέντευξης δεν δίστασε να αποκαλύψει την πρόθεση του να μεταφέρει μερικές από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις της Valve, όπως το The International για το Dota 2 αλλά και Majors για το Counter-Strike: Global Offensive. Μετά και τις αναβολές των events λόγω της πανδημίας την προηγούμενη χρονιά ή την μετατροπή τους σε μικρότερες, με μικρότερα χρηματικά έπαθλα, ο ίδιος σημείωσε πως υπάρχει “ρεαλιστική πιθανότητα” η διοργάνωση να μπορεί να πραγματοποιηθεί στην Νέα Ζηλανδία όπου φαίνεται πως η κατάσταση είναι υπό έλεγχο (σε σχέση με τις επιπτώσεις του ιού) και “γίνεται ρεαλιστικότερη στη συνέχεια του χρόνου”. Υπογράμμισε ωστόσο πως όσο υπάρχουν μεταλλάξεις το ιού, θεωρείται πολύ δύσκολη η διενέργεια τέτοιων events με κόσμο. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως τα συγκεκριμένα τουρνουά προσφέρουν τεράστια χρηματικά έπαθλα στους συμμετέχοντες και δη τους νικητές τους. Με ορισμένους σχετικά πρόχειρους υπολογισμούς που κάνει το 1 News, η “ταμπέλα τιμής” που τοποθετεί είναι στα $48 εκατομμύρια.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ


Δεν παρέλειψε ωστόσο και να αναφερθεί σε ένα άλλο κομμάτι που καίει τους PC gamers εδώ και χρόνια΄ την δημιουργία του Half-Life 3. Ωστόσο με την γνωστή του τακτική απέφυγε να σχολιάσει περαιτέρω τον εν λόγω τίτλο ή το “Citadel”, κωδικό όνομα ενός νέου project που είχε ακουστεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Αρκέστηκε στο να επιβεβαιώσει πως η Valve δουλεύει σε ορισμένα νέα projects ανάπτυξης ενώ υπενθύμισε τον ενθουσιασμό που έφερε η επιτυχία του Half-Life: Alyx, θέλοντας να προκαλέσει εκ νέου το ενδιαφέρον γύρω από τον τίτλο. Κλείνοντας, θα θέλαμε να παραθέσουμε τα δικά του λόγια: “Σίγουρα έχουμε παιχνίδια που θα ανακοινώσουμε. Είναι διασκεδαστικό να στέλνουμε παιχνίδια” […] “Το Alyx ήταν υπέροχο. Το να επιστρέψουμε στη δημιουργία singleplayer παιχνιδιών, αυτό δημιούργησε μεγάλη δυναμική στην εταιρεία για να κάνει περισσότερα από αυτά που ως τώρα έχει κάνει”. Τα συμπεράσματα δικά σας.