Εκτός διαθεσιμότητας το mod του Fallout: New Vegas, The Frontier

Μετά από χρόνια δουλειάς και ανάπτυξης, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, ένα πολύ μεγάλων διαστάσεων mod που τιτλοφορείται “The Frontier” για το κλασικό τίτλο της Bethesda “Fallout: New Vegas”. Το πολυ-αναμενόμενο, από μεγάλη μερίδα της κοινότητας mod, αποτελούνταν από ένα χάρτη προς εξερεύνηση, μεγέθους αρχικού παιχνιδιού, τρεις ιστορίες φατριών αλλά και νέα οχήματα προς χρήση. Κατά την επίσημη κυκλοφορία του, τόση ήταν η κίνηση στην ιστοσελίδα NexusMods από την οποία διατίθεντο, που οδήγησε στην δυσλειτουργία του website! Για όσους όμως είχαν σκοπό να συμμετέχουν στη νέα αυτή περιπέτεια, τα νέα είναι δυσάρεστα.

ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ


Η modding ομάδα αφαίρεσε το εν λόγω περιεχόμενο και προχώρησε σε μία σχετικά λιτή δήλωση, εξηγώντας αναλυτικά τους λόγους που οδήγησαν στην συγκεκριμένη απόφαση. Πέραν της ανακοίνωσης, η οποία παρατίθεται εν συνόλω στην συνέχεια του κειμένου, κάποια features του The Frontier είχαν προκαλέσει πρόσφατα αντιδράσεις στην κοινότητα. Συγκεκριμένα, η συζήτηση έλαβε διαστάσεις γύρω από την δυνατότητα που δινόταν στον παίκτη να μετατρέπει μία έφηβη σε σεξουαλικό σκλάβο εντός των ορίων του mod. Η συζήτηση διανθίστηκε και από την ύπαρξη ενός οικισμού ερπετόμορφων ανθρώπων, οι οποίοι έχουν σχέσης σεξουαλικής φύσεως με ανθρώπους. Με βάση τα όσα έχουμε δει μέχρι τώρα στο Fallout σύμπαν, οι εν λόγω δυνατότητες φαίνεται πως ξεπερνούν τα σχετικά ελαστικά όρια της ηθικής που διαμορφώνεται εντός παιχνιδιού, εγείροντας ερωτηματικά και σε εκείνους που εντυπωσιάστηκαν αρχικά από τα τεχνικά επιτεύγματα του mod. Πολλοί εξ’ αυτών σχολίασαν αρνητικά τις “φετιχιστικές τάσεις” που παρουσιάζουν οι χαρακτήρες του. Το The Frontier διέθετε τη δική του steam σελίδα, κάτι που αποτελεί πλέον παρελθόν για όσους ήθελαν να το αναζητήσουν.

Η ΔΗΛΩΣΗ


“Μερικές βαθιά ανησυχητικές ειδήσεις εμφανίστηκαν τις τελευταίες ώρες. Έχουμε ενημερωθεί πρόσφατα ότι ένας από τους προγραμματιστές μας, ZuTheSkunk, είχε δημοσιεύσει animated παιδόφιλο περιεχόμενο στους προσωπικούς του λογαριασμούς καλλιτεχνών. Τα εν λόγω οπτικά μέσα είναι βαθιά ενοχλητικά για ολόκληρη την ομάδα και τα καταδικάζουμε ισχυρότατα. Ο ZuTheSkunk έχει αφαιρεθεί έκτοτε από την Ομάδα Ανάπτυξης και έχει δεχτεί ban από την Discord Κοινότητα μας. Θα διεξάγουμε διάλογο με μέλη της ομάδας ανάπτυξης για να ακούσουμε τις σκέψεις τους σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση και για να βοηθήσουμε να είναι πληρέστερη η απόφαση μας. Έχουμε σταματήσει την παραγωγή και εργαζόμαστε στο mod για να αντιμετωπίσουμε σωστά τα τρέχοντα γεγονότα. Θα ληφθούν περισσότερα μέτρα και θα αναρτηθεί σύντομα μια πιο λεπτομερής δήλωση.”