Εσύ κοιμάσαι και τα updates σου δουλεύουν

Η ώρα για gaming έχει φτάσει. Κάθεσαι αναπαυτικά στην καρέκλα, έχεις πάρει τα απαραίτητα snacks και τα αναψυκτικά ή το νερό σου (remember to stay hydrated) και είσαι έτοιμος να ανοίξεις την κονσόλα ή το launcher στο PC σου. Είναι η στιγμή που περίμενες όλη τη μέρα, που τη σκεφτόσουν για να αντλήσεις κουράγιο και να περάσει πιο γρήγορα η βάρδια ή οι υποχρεώσεις. Και λίγο πριν πατήσεις το launch… αντικρίζεις μία μπάρα “downloading”. Μία απογοήτευση σε κυριεύει. Το κακό πνεύμα των update-έκπληξη σε έχει επισκεφθεί και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι’ αυτό. Παρηγοριά μία 50+MBPS σύνδεση, μα όχι για άλλους. Πρέπει να περιμένεις… Για πολλούς που προσπαθούν να χωρέσουν το gaming σε ένα πιεσμένο καθημερινό πρόγραμμα, ίσως η μεγαλύτερη δυνατή απογοήτευση. Σας ζητάμε εκ των προτέρων συγγνώμη που επαναφέρουμε τέτοιες “φρικιαστικές” στιγμές, όμως τα νέα είναι απολύτως ευχάριστα! Οι εμπνευστές πίσω από μία νέα εφαρμογή αφουγκράστηκαν τις ανάγκες της κοινότητας και έκαναν πραγματικότητα την ευχή της. Το PowerNap καταφθάνει και είναι… το μάτσο με τα σκόρδα που θα μας προστατέψει από τους vampire updates που ρουφάνε τον πολύτιμο χρόνο μας.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ


Το PowerNap είναι μία νέα εφαρμογή που έχει ως στόχο να εξαφανίσει το χρόνο που σπαταλάμε για updates, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα πως όλα τα παιχνίδια που έχουν εγκαταστήσει είναι πλήρως ενημερωμένα για όλους τους launchers, ταυτόχρονα. Επί της ουσίας, ξεκινώντας, η εφαρμογή ενεργοποιεί όλα τα launchers που έχουμε εγκατεστημένα στον υπολογιστή μας. Στην συνέχεια επιτρέπει σε αυτά να ξεκινήσουν την διαδικασία της εγκατάστασης των αλλαγών, αποτρέποντας τον υπολογιστή μας από το να γυρίσει σε “sleep mode” μέχρι το τέλος των εγκαταστάσεων. Μόλις τα πάντα είναι πλήρως ενημερωμένα, η εφαρμογή είτε τερματίζει την λειτουργία, είτε βάζει το PC… για ύπνο, ανάλογα με το τι έχουμε επιλέξει. O lead designer Nate Danziger σχολίασε στο PCGamer πως “το PowerNap είναι σχεδιασμένο να ανοίγει όλες τις βιβλιοθήκες παιχνιδιών σας πριν τον ύπνο, έτσι ώστε ακόμα και ένα launcher που έχετε να χρησιμοποιήσετε δύο εβδομάδες να είναι πλήρως ενημερωμένο”. Συμπλήρωσε δε πως “σου δίνει τη δυνατότητα να “κοιμήσεις” τις οθόνες σου, για μέγιστη εξοικονόμηση ρεύματος. Αυτό είναι πολύ κοντά στο πως οι κονσόλες και τα κινητά πραγματοποιούν τις ενημερώσεις τους τη νύχτα”. Κατά την πρώτη χρήση της εφαρμογής, ο χρήστης θα πρέπει να προσθέσει τα αντίστοιχα launchers που έχει στον υπολογιστή του εντός της εφαρμογής. Η εφαρμογή είναι εύκολη στη χρήση, παρά το γεγονός πως το στήσιμο της δεν είναι επιπέδου “έργου τέχνης”. Επιπλέον θα πρέπει να ρυθμίσει τα launchers να πραγματοποιούν αυτόματα τις ενημερώσεις με το άνοιγμα τους. Για όσους θέλουν, προσφέρονται δυνατότητες επιλογών σχετικά με την μικρότερη ταχύτητα κατεβάσματος ή την ταχύτητα εγγραφής στο δίσκο, προκειμένου να είναι 100% βέβαιοι πως δεν θα γυρίσει σε “sleep mode” ο υπολογιστής τους, αν η ταχύτητα διαδικτύου είναι αργεί ή έχει διακοπές. Μόλις όλα είναι ρυθμισμένα κατά την προτίμηση του καθενός, ο χρήστης επιλέγει τι θέλει να κάνει η εφαρμογή με την ολοκλήρωση των ενημερώσεων και πατά το κουμπί “Update Games”.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ


“Αυτή τη στιγμή, ο μόνος τρόπος να βεβαιωθείτε ότι τα πάντα είναι στην ουρά (έτοιμα) πριν βάλετε τις οθόνες σας σε “ύπνο” είναι μέσω της εφαρμογής”, εξήγησε ο Nate Danziger, ενώ συμπλήρωσε πως “ καταλαβαίνουμε πλήρως ότι αυτό είναι λίγο απογοητευτικό, αλλά μόλις συνηθίσετε να τα ετοιμάζετε όλα με μη αυτόματο τρόπο πριν θέσετε σε “ύπνο” τις οθόνες, γίνεται δεύτερη φύση”. Το PowerNap βρίσκεται προς το παρόν σε beta στάδιο και αναμένεται να κυκλοφορήσει στο Steam στις 12 Μαρτίου 2021, με τιμή στα 4 ευρώ.