Οργιάζουν οι φήμες για remaster του Alan Wake

Κατά καιρούς έχουμε ακούσει στο παρελθόν φήμες σχετικά με ένα επικείμενο remaster του κλασικού πλέον παιχνιδιού της Remedy Entertainment, Alan Wake, που κυκλοφόρησε μόνο σε PC και Xbox 360.

Τώρα, οι φήμες φουντώνουν εκ νέου, καθώς εμφανίστηκαν διαρροές από διάφορα καταστήματα, στις οποίες υπήρχαν καταχωρήσεις για ένα remaster του Alan Wake, με εκδόσεις για PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One και Xbox Series X|S. Μάλιστα, οι καταχωρήσεις αυτές όριζαν και συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας για τη νέα έκδοση του τίτλου της Remedy, αναφέροντας πως πρόκειται να δούμε το remaster στις 5 Οκτωβρίου.

Απαντώντας σε ανάρτηση του χρήστη Wario64 στο Twitter, στην οποία βλέπουμε τις καταχωρήσεις για το remaster του Alan Wake στο κατάστημα Rakuten Taiwan, ο γνωστός αναλυτής της βιομηχανίας των video games, Daniel Ahmad, που έχει μάλιστα προβεί σε αποκαλύψεις στο παρελθόν, έγραψε: «Θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα». Φυσικά, να σημειωθεί πως πλέον τα links της διαρροής δεν οδηγούν πουθενά, καθώς έχουν «κατέβει», όμως παρέμειναν αρκετή ώρα στον αέρα ώστε να κυκλοφορήσουν screenshots.

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση του Wario64, που περιλαμβάνει και μία εικόνα κουτιού PS5 παιχνιδιού, με το εξώφυλλο του Alan Wake:

Βέβαια, η «επόμενη εβδομάδα» στην οποία αναφέρεται ο αναλυτής της εταιρείας Niko Partners δεν είναι τυχαία, καθώς, σύμφωνα με τη Sony, αναμένεται να ρίξουμε μία «ματιά στο μέλλον του PS5», μέσα από το showcase event, την παρουσίαση δηλαδή που θα πραγματοποιήσει η εταιρεία την Πέμπτη, 9 Σεπτέμβρη και 23:00 ώρα Ελλάδας. Έτσι, οι φήμες πλέον «φωτογραφίζουν» την παρουσίαση αυτή ως πιθανό σημείο ανακοίνωσης του Alan Wake remastered.

Η φήμη για το εν λόγω remaster, πάντως, δεν είναι καινούργια, αφού τον Ιούνιο εμφανίστηκαν διαρροές και δημοσιεύματα που εντόπισαν στα updates του Epic Games Store στοιχεία για επικείμενο remaster του Alan Wake σε υπολογιστές, αλλά και για μία έκδοση του Final Fantasy VII Remake σε PC.

Επίσης, η Remedy, developer του Alan Wake, έχει ανακοινώσει πως έχει στα σκαριά δύο πρότζεκτ για την Epic Games, ενώ ήδη έχει επαναφέρει τον ομώνυμο πρωταγωνιστή, Alan Wake, στο πρόσφατο παιχνίδι της, Control, μέσω ενός εξαιρετικού expansion που συνδέει τα δύο φαινομενικά ξεχωριστά franchises. Πλέον, με το σύμπαν των Control και Alan Wake να είναι ενιαίο, μόνο να φανταστούμε μπορούμε ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της Remedy, αν δηλαδή θα μας δώσει συνέχεια για το Alan Wake και για το Control ξεχωριστά, ή αν θα αναπτύξει ένα sequel και για τα δύο, σε ένα παιχνίδι (ή τίποτα από όλα αυτά, καθώς δεν έχει ανακοινωθεί κάτι σχετικό, από επίσημες πηγές). Πάντως, η κυκλοφορία του Alan Wake σε PlayStation κονσόλες θα ήταν μία πολύ ευχάριστη είδηση, αφού υπάρχει πολύς κόσμος που δεν έχει ακόμα απολαύσει αυτό το πολύ ιδιαίτερο, μοναδικό και διαχρονικό παιχνίδι τρόμου. Περιμένουμε με ανυπομονησία…