Ένας Σεπτέμβρης γεμάτος gaming

Συνηθίζεται να βλέπουμε λίγη ηρεμία στις κυκλοφορίες του καλοκαιριού, αν και έχουμε πολλές ανακοινώσεις και παρουσιάσεις με events όπως η Ε3 και η Gamescom, αλλά τον Σεπτέμβριο περιμένουμε να γίνεται χαμός από παιχνίδια, και αυτός που διανύουμε δεν πρόκειται να απογοητεύσει. Μεγάλες κυκλοφορίες, παλιά και νέα franchises, αποκλειστικότητες και πολλά, πολλά indies έρχονται μέσα στον μήνα, από διάφορα είδη, για πολλούς τύπους gamer. Η θερμοκρασία πέφτει, ο καιρός σιγά-σιγά θα γίνεται βροχερός, τι καλύτερο από ένα παιχνίδι στην κονσόλα ή στο PC μας, με τη βροχή στο παράθυρο και ένα ζεστό ρόφημα στην κούπα;

Ας δούμε, λοιπόν, μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα παιχνίδια του Σεπτεμβρίου, για να υποδεχτούμε το φθινόπωρο όπως του αρμόζει, με πολύ gaming.

F.I.S.T: Forged In Shadow Torch_


Είναι «εκείνο το παιχνίδι με το κουνέλι» που είδαμε σε trailers στο πλαίσιο παρουσιάσεων του καλοκαιριού και νιώσαμε πως το θέλουμε αμέσως. Το κουνέλι έχει μία τεράστια μηχανική γροθιά περασμένη στην πλάτη σαν μπέρτα, φοράει καμπαρντίνα και ρίχνει πολύ ξύλο σε μεταλλικούς εχθρούς. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον metroidvania παιχνίδι, με εντυπωσιακό εικαστικό σχεδιασμό και γρήγορη δράση που υπόσχεται πολλαπλά διαφορετικά combos και μπουνιές με «βάρος» σε απαιτητικές προκλήσεις. Είναι μία πολύ ελκυστική κυκλοφορία, πρώτον επειδή πάντα θέλουμε ένα νέο metroidvania να μας κρατήσει για δεκάδες ώρες και να ψάχνουμε κάθε σπιθαμή του χάρτη του, δεύτερον επειδή εδώ φαίνεται πως θα δούμε ένα από τα πιο εκλεπτυσμένα συστήματα μάχης σε τίτλο του είδους και τρίτον επειδή… χειριζόμαστε ένα νουάρ κουνέλι σε cyberpunk κόσμο και δέρνουμε ρομπότ. Κάτι που πάντα θέλαμε να κάνουμε, απλώς δεν το γνωρίζαμε, μέχρι τώρα.

Κυκλοφορεί σε PS4 και PS5 από τις 7 Σεπτέμβρη

Life is Strange: True Colors_


Μία νέα ιστορία στο σύμπαν του Life is Strange είναι πάντα ευπρόσδεκτη, και η συγκεκριμένη δείχνει άκρως ενδιαφέρουσα. Με νέους χαρακτήρες, καινούργιο setting, μία νέα υπερδύναμη που φαίνεται πολλά υποσχόμενη αφηγηματικά, αλλά και με τα κλασικά χαρακτηριστικά του franchise σε πρώτο πλάνο, το True Colors έρχεται να ανανεώσει τη σειρά και να μας χαρίσει μία περιπέτεια που θα είναι ταυτόχρονα γλυκιά, «ζεστή», αλλά και σκοτεινή, αν κρίνουμε από τους προηγούμενους τίτλους αλλά και απ’ όσα έχουμε δει απ’ τον νέο. Η πρωταγωνίστρια αυτήν τη φορά μπορεί να αντιληφθεί τα συναισθήματα των ανθρώπων και με τη δύναμή της, που περιστρέφεται γύρω από την έννοια της ενσυναίσθησης, να τους γνωρίσει και να πάρει αποφάσεις που θα αλλάξουν την έκβαση της ιστορίας. Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει επίσης το γεγονός ότι το True Colors αναπτύσσεται από την Deck Nine, την εταιρεία που μας έδωσε το πολύ αξιόλογο prequel, Before the Storm, και αποτελεί το πρώτο Life is Strange παιχνίδι που δεν θα κυκλοφορήσει σε μορφή επεισοδίων. Επίσης, αναμένουμε vibe ιδανικό για τις φθινοπωρινές ημέρες.

Κυκλοφορεί σε PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S και PC από τις 10 Σεπτέμβρη

Tales of Arise_


Το νέο παιχνίδι της σειράς “Tales”, που μας έχει δώσει στο παρελθόν πολύ αξιόλογα RPG, έρχεται με μεγάλες φιλοδοξίες, αφού επιθυμεί να ανανεώσει ολικά το franchise και να ικανοποιήσει παλιούς και νεοφερμέμους παίκτες εξίσου. Ένα action RPG που υπερηφανεύεται για το περίπλοκο και χορταστικό σύστημα μάχης του αλλά και για το σενάριο που πλαισιώνεται από χαρακτήρες με βάθος, το Tales of Arise είναι η πρώτη απόπειρα της σειράς σε ανάπτυξη με την Unreal Engine και τα αποτελέσματα δείχνουν ήδη εντυπωσιακά και μεγαλειώδη. Η μάχη, σύμφωνα με όσα είδαμε απ΄το demo του τίτλου, φαίνεται εξαιρετική, φρενήρης, τακτική και γεμάτη δυνατότητες για πειραματισμό. Η εταιρεία ανάπτυξης, Bandai Namco Studios, μας έδωσε πρόσφατα το Scarlet Nexus και αν βασίσουμε τις προσδοκίες μας σε αυτό, περιμένουμε πάρα πολλά από το Tales of Arise.

Κυκλοφορεί σε PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S και PC από τις 10 Σεπτέμβρη

Deathloop_


Ένας timed exclusive τίτλος για το PS5, το νέο δημιούργημα της Arkane Studios έχει πολλά να αποδείξει, αλλά και όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να το κάνει. Την εταιρεία ανάπτυξης τη γνωρίζουμε από τη δουλειά της σε εξαιρετικά παιχνίδια, όπως τα Dishonored και το Prey, και ξέρουμε πως βασίζει τις εμπειρίες της στη δυνατότητα επιλογής που δίνεται στον παίκτη σχετικά με το πώς θα προχωρήσει και πώς θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που παρουσιάζονται μπροστά του. Στο Deathloop φαίνεται πως θα δούμε νέες ιδέες αλλά σε γνώριμο ύφος, με υπερφυσικές δυνάμεις, δράση και stealth σε πρώτο πρόσωπο, εξερεύνηση αλλά και μία χρονική λούπα που επανεκκινεί την πρόοδό μας όταν χάνουμε ή όταν περνά ο χρόνος, φέρνοντας στον νου μία rogue-like προσέγγιση, με δικές της ιδιαιτερότητες όμως. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι η Arkane θα διαπρέψει και πάλι, δεν έχουμε στοιχεία που να οδηγούν σε αντίθετο συμπέρασμα, και το Deathloop ενδέχεται να είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά παιχνίδια που θα παίξουμε φέτος, που μάλιστα θα φέρει μηχανισμούς και δομή που δεν συνηθίζεται σε μεγάλους τίτλους τέτοιου βεληνεκούς.

Κυκλοφορεί σε PC και PS5 από τις 14 Σεπτέμβρη

WarioWare: Get It Together!_


Η επιστροφή του Wario με το WarioWare: Get It Together! στο Nintendo Switch αναμφίβολα είναι μία ευχάριστη είδηση, καθώς πρόκειται για μία τρομερά διασκεδαστική σειρά με «τρελά» mini games και δημιουργική παρουσίαση. Ό,τι πρέπει για διπλό με τους φίλους σας, θα σας χαρίσει σίγουρα μερικές ώρες γέλιου και αγνής διασκέδασης, τέτοιας που μόνο ένα κλασικό party game μπορεί να προσφέρει, και η Nintendo είναι ιδανικό «σπίτι» για αυτές τις εμπειρίες.

Κυκλοφορεί σε Switch από τις 10 Σεπτέμβρη

Lost in Random_


Με εκδότρια εταιρεία την Electronic Arts και μία συναρπαστική ιδέα στον πυρήνα του, το Lost in Random είναι ένα παιχνίδι που θυμίζει σε πρώτη θέαση εμπειρίες που είχαμε στο παρελθόν, όταν τα «νερά» ήταν ακόμη άγνωστα και οι εταιρείες έκαναν πειραματισμούς. Ο τίτλος μάς στέλνει στο Βασίλειο της Τυχαιότητας για να σώσουμε την αδερφή μας, με ένα ζωντανό ζάρι στο πλευρό μας, σε έναν κόσμο όπου κυριαρχούν μηχανισμοί και κανόνες που παραπέμπουν σε παιχνίδι. Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον πρότζεκτ, που συνδυάζει διάφορα στοιχεία, από platforming και μάχες, μέχρι ζάρια και κάρτες, αλλά και χαρακτηριστικά από RPG, για να φτιάξει ένα ιδιαίτερο σύνολο.

Κυκλοφορεί σε PC, Switch, PS4, PS5, Xbox One και Xbox Series X|S από τις 10 Σεπτέμβρη

Eastward_


Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα indies του μήνα, αλλά και γενικότερα, το Eastward φαίνεται συναρπαστικό από την πρώτη ματιά. Το εικαστικό του στιλ θυμίζει παιχνίδια της εποχής του SNES, στα μέτρα τού σήμερα βέβαια, και το κόνσεπτ φέρνει στον νου εμπειρίες όπως εκείνη του The Last of Us, σε έναν post-apocalyptic κόσμο τον οποίο έχει αρχίσει να «καταπίνει» η φύση. Φυσικά, υπάρχουν τέρατα και μάχες, αλλά και διάφορα άλλα συναρπαστικά χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα τα τρένα που χρησιμοποιούνται ως μέσο μεταφοράς και φαίνονται, από τα trailers, υπέροχα. Ποιος μπορεί να πει όχι σε post-apocalyptic SNES τρένα με μία νότα Stardew Valley;

Κυκλοφορεί σε PC και Switch στις 16 Σεπτέμβρη

SkateBIRD_


Παίξαμε τις νέες εκδόσεις των Tony Hawk’s Pro Skater 1 & 2 και θυμηθήκαμε πόσο μαγικά ήταν, αλλά και πόσο μας λείπει το skate σε βιντεοπαιχνίδια. Το SkateBIRD έρχεται να μας καλύψει το κενό και, όπως φανερώνει η ονομασία του, είναι ένας τίτλος που μας βάζει να κάνουμε skate ενώ είμαστε ένα μικρό πουλί, σε καθημερινά περιβάλλοντα, όπως γραφεία γεμάτα μολύβια και άλλα ανθρώπινα αντικείμενα, που λειτουργούν ως εμπόδια. Ένα πουλί κάνει skate, και αυτό είναι αρκετό.

Κυκλοφορεί σε PC, Switch και Xbox One από τις 16 Σεπτέμβρη

Aragami 2_


Ένα stealth παιχνίδι στο οποίο χειριζόμαστε έναν ninja που έχει τη δύναμη να ελέγχει τις σκιές. Είναι πολύς ο κόσμος που ανυπομονεί για τέτοιες κυκλοφορίες και που νοσταλγεί τα Tenchu, άρα μία νέα προσθήκη στο ninja stealth είδος είναι σίγουρα καλοδεχούμενη. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το co-op σύστημα τριών παικτών, με το stealth να αποκτά άλλη αίσθηση, αφού οδηγούμε μία μικρή ninja clan στις πίστες, βάζοντας ένα μέλος να εκτελή χρέη scout και να ελέγχει το πεδίο, όσο ο δεύτερος σκοτώνει τους εχθρούς κρυφά και ο τρίτος κλέβει ένα σημαντικό αντικείμενο.

Κυκλοφορεί σε PC, PS4, PS5, Xbox One και Xbox Series X|S από τις 17 Σεπτέμβρη

Kena: Bridge of Spirits_


Ένα ακόμα timed-exclusive παιχνίδι για τη Sony, το Kena: Bridge of Spirits είναι ένας τίτλος περιπέτειας τύπου Zelda που έχει πολύ χαριτωμένα και καλοσχεδιασμένα visuals. Έχει ήδη γίνει πολυαναμενόμενο, αφού η κυκλοφορία του αναβλήθηκε μερικές φορές και τα trailers δείχνουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Παρά τις ομοιότητες με Zelda τίτλους στη γενικότερη προσέγγιση, το Kena φαίνεται ξεχωριστό, με στοιχεία και έμπνευση από περιοχές της Ανατολής όπως η Ιαπωνία, με έμφαση στη μάχη και με ένα ενδιαφέρον σενάριο που σχετίζεται με τα πνεύματα των νεκρών, τα οποία η Kena, η πρωταγωνίστρια, οδηγεί με τις μαγικές της ικανότητες.

Κυκλοφορεί σε PC, PS4 και PS5 από 21 Σεπτέμβρη

Sable_


Ένα indie παιχνίδι με εικαστικό στιλ που κλέβει την παράσταση και μαγνητίζει το βλέμμα αμέσως, το Sable είναι μία περιπέτεια γρίφων με ύφος που παραπέμπει σε συνδυασμό της δουλειάς του Studio Ghibli με τα έργα του Moebius, με λίγο από Star Wars και τα τραγούδια της Japanese Breakfast στο soundtrack. Ένα εκρηκτικό μείγμα, το οποίου τα ζωγραφισμένα στο χέρι περιβάλλοντα εντυπωσιάζουν και η ατμόσφαιρα κερδίζει τις εντυπώσεις.

Κυκλοφορεί σε PC, Xbox One και Xbox Series X|S από τις 23 Σεπτέμβρη

Lost Judgment_


Πρόκειται για το sequel του Judgment, του επιτυχημένου spin-off της σειράς Yakuza, το οποίο συνεχίζει τις περιπέτειες του ντετέκτιβ Yagami, σε μία υπόθεση που αφορά έναν κατηγορούμενο για σεξουαλική παρενόχληση και φόνο. Το νέο παιχνίδι της σειράς επιχειρεί να διατηρήσει το πνεύμα του προκατόχου του, αλλά να εμβαθύνει περισσότερο στη δράση και να προσφέρει ανανεωμένο stealth σύστημα, αλλά και platforming τμήματα. Spin-off μίας μοναδικής σειράς, εξίσου ξεχωριστό και αυτό, το Lost Judgment σίγουρα έχει ήδη αποκτήσει το κοινό του.

Κυκλοφορεί σε PS4, PS5, Xbox One και Xbox Series X|S από τις 24 Σεπτέμβρη

Death Stranding: Director’s Cut_


Η Sony, αφού μας έδωσε το Ghost of Tsushima ανανεωμένο και με νέο περιεχόμενο στην έκδοση Director’s Cut, φέρνει το Death Stranding στο PS5 με καινούργιες αποστολές και πολλά gadgets που αναμένεται να αλλάξουν αρκετά στοιχεία της εμπειρίας, μαζί φυσικά με τις βελτιώσεις στον τεχνικό τομέα. Η κατάλληλη στιγμή να επιστρέψετε στο παράξενο σύμπαν του Kojima, ή να το δοκιμάσετε για πρώτη φορά. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι θα περιέχουν οι νέες αποστολές, αλλά από τα trailers έχουμε δει ύφος που φέρνει στο μυαλό την παλιότερη δουλειά του δημιουργού στο Metal Gear Solid. Χωρίς αμφιβολία, ενδιαφέρουσα προσέγγιση.

Κυκλοφορεί σε PS5 από τις 24 Σεπτέμβρη

Δεν τελειώσαμε ακόμα_


Δεν είναι μόνο αυτά, βέβαια, καθώς μέσα στον Σεπτέμβρη κυκλοφορούν επίσης, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω: Lake, που είναι ένα χαλαρωτικό, γεμάτο νοσταλγία παιχνίδι στο οποίο εκτελούμε χρέη ταχυδρόμου σε μία ειδυλλιακή μικρή πόλη, το NBA 2K22 που δεν χρειάζεται συστάσεις, το Vampire: The Masquerade – Bloodhunt που είναι battle royale στο σύμπαν του Vampire, το Nexomon, που μας βάζει να πιάσουμε και να εκπαιδεύσουμε τερατάκια, το Diablo 2 Resurrected, η ανανεωμένη επανέκδοση του θρυλικού τίτλου, το Chernobylite σε κονσόλες PS4 και XBO, η next-gen έκδοση του εξαιρετικού Ghostrunner, το The Medium για PS5, το Lemnis Gate, ένα turn-based combat strategy FPS που διαδραματίζεται σε μία χρονική λούπα, και, τέλος, το DLC του φοβερού Outer Wilds, Echoes of the Eye. Ένας ιδιαίτερα γεμάτος μήνας, με κάτι για όλους, μία ιδανική εισαγωγή στο φθινόπωρο, που θα μας δώσει δεκάδες αξιόλογα παιχνίδια. Διαλέξτε μερικά, και ξεκινάμε!