Νέα αναβολή για το Dying Light 2

Το Dying Light 2: Stay Human, η πολυαναμενόμενη συνέχεια για το ιδιαίτερα δημοφιλές “zombie parkour” παιχνίδι, Dying Light, έλαβε μία ακόμα καθυστέρηση και δεν θα καταφέρει να «πιάσει» το 2021. Η εταιρεία ανάπτυξης, Techland, ανακοίνωσε πως ο τίτλος της θα κυκλοφορήσει στις 4 Φεβρουαρίου του 2022 για Xbox, PlayStation και PC.

Πρόκειται για την πιο πρόσφατη αναβολή που λαμβάνει το Dying Light 2, που ανακοινώθηκε το 2018 με ημερομηνία κυκλοφορίας την άνοιξη του 2020, για να δεχτεί αναβολή επ’ αόριστον τον Ιανουάριο του 2020.

Η ανακοίνωση της Techland αναφέρει πως το παιχνίδι χρειάζεται περισσότερη δουλειά για να φτάσει στη βέλτιστη μορφή του, χωρίς να κάνει λόγο μάλιστα για τις δυσκολίες που έφερε η πανδημία, όπως ήταν συνηθισμένο σε αντίστοιχες ανακοινώσεις τον περασμένο χρόνο.

Η ανάρτηση μέσω της οποίας ανακοινώθηκε η αναβολή:

«Το παιχνίδι έχει ολοκληρωθεί και πλέον το δοκιμάζουμε… Δυστυχώς, διαπιστώσαμε πως για να φτάσουμε το παιχνίδι στο επίπεδο που οραματιζόμαστε, χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να το γυαλίσουμε και να το τελειοποιήσουμε» αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία συνεχίζει λέγοντας: «Λυπούμαστε που σας βάζουμε να περιμένετε λίγο ακόμη, όμως θέλουμε το παιχνίδι να ανταποκριθεί στις υψηλότερες προσδοκίες κατά την κυκλοφορία του και δεν θέλουμε να το διακινδυνεύσουμε αυτό».

Η επιτυχία του τίτλου της Techland μοιάζει αναπόφευκτη, καθώς συνεχίζει το εκρηκτικό πακέτο που ξεκίνησε ο προκάτοχός του, όμως η νέα ημερομηνία κυκλοφορίας το βάζει σε μπελάδες, αφού θα βγει στην αγορά μαζί με άλλα μεγαθήρια, όπως τα Elden Ring, Horizon Forbidden West, Pokemon Legends Arceus, μεταξύ άλλων. Ό,τι έχουμε δει μέχρι στιγμής από το Dying Light 2, πάντως, δείχνει εξαιρετικό, με trailers που παρουσιάζουν πιο έντονη δράση, περισσότερα ζόμπι και μία καλύτερα στημένη -και μεγαλύτερη- πόλη για να εξερευνήσουμε πηδώντας από ταράτσα σε ταράτσα.