Καθυστερεί η κυκλοφορία του Battlefield 2042

H DICE επιβεβαίωσε επίσημα πως ο πολυαναμενόμενος τίτλος της, Battlefield 2042, νέα προσθήκη στη διάσημη και πολύ επιτυχημένη σειρά και διάδοχος του Battlefield V, θα καθυστερήσει να βγει στην κυκλοφορία. Συγκεκριμένα, η αναβολή θα διαρκέσει περίπου έναν μήνα και έρχεται εξαιτίας «απρόβλεπτων προκλήσεων» που σχετίζονται με την πανδημία της COVID-19.

Το Battlefield 2042 αρχικά είχε ανακοινωθεί με ημερομηνία κυκλοφορίας στις 22 Οκτωβρίου για Xbox, PlayStation και PC, όμως τελικά θα το δούμε στις 19 Νοεμβρίου 2021.

«Η δημιουργία της νέας γενιάς του Battlefield εν μέσω μίας παγκόσμιας πανδημίας έχει φέρει απρόβλεπτες προκλήσεις για τις ομάδες ανάπτυξης της εταιρείας μας» έγραψε η DICE στη σχετική ανακοίνωσή της, που δημοσιεύτηκε στο Twitter.

«Με δεδομένο το μέγεθος και τις φιλοδοξίες του συγκεκριμένου τίτλου, ελπίζαμε πως οι ομάδες ανάπτυξης θα επιτστρέψουν στα στυούντιο μαζί όσο πλησιάζουμε προς την κυκλοφορία. Οι τρέχουσες συνθήκες δεν επιτρέπουν να συμβεί κάτι τέτοιο με ασφάλεια, και με όλη τη σκληρή δουλειά που κάνουν οι developers από τα σπίτια τους, νιώθουμε πως είναι σημαντικό να πάρουν περισσότερο χρόνο για να παραδώσουν το όραμά μας για το Battlefield 2042 στους παίκτες» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Ο ενθουσιασμός σας για το παιχνίδι μάς έδωσε έμπνευση. Πιστεύουμε  στο παιχνίδι που φτιάχνουμε, και σας ευχαριστούμε για την υπομονή σας όσο βάζουμε τις τελευταίες πινελιές στην εμπειρία» καταλήγει το μήνυμα της DICE.

Η εταιρεία δήλωσε επίσης πως θα μάθουμε περισσότερα για την open beta του Battlefield 2042 αργότερα μέσα στον μήνα Σεπτέμβριο. Νωρίτερα, είχαν κυκλοφορήσει φήμες για επικείμενη καθυστέρηση της κυκλοφορίας του τίτλου, που τώρα επιβεβαιώθηκαν με την ανακοίνωση της DICE.