Η Bloober Team επιστρέφει στο Layers of Fear με νέο πρότζεκτ

Η εταιρεία Bloober Team, γνωστή για τα παιχνίδια τρόμου-περιπέτειας The Medium, Blair Witch, Observer, επιστρέφει στη σειρά που την ανέδειξε, το Layers of Fear, με ένα νέο πρότζεκτ που ανακοινώθηκε μέσω teaser που δημοσίευσε το IGN.

Το πρώτο Layers of Fear κυκλοφόρησε το 2016 και ήταν μία σουρεαλιστική περιπέτεια σε ένα παράξενο σπίτι όπου ζούσε ένας ζωγράφος και τα δωμάτια του οποίου άλλαζαν συνεχώς θέση. Το δεύτερο παιχνίδι του franchise πήγε σε διαφορετικό setting, αντλώντας έμπνευση από τον κινηματογράφο και στέλνοντάς μας σε ένα πλοίο όπου ένας μυστηριώδης σκηνοθέτης γύριζε την ταινία του, στην οποία ήμασταν ο πρωταγωνιστής. Φυσικά, και στις δύο περιπτώσεις, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται…

Το teaser για το νέο πρότζεκτ της Bloober, λοιπόν, μας δείχνει έναν ζωγράφο να ανακατεύει τα χρώματά του μπροστά σε έναν λευκό καμβά, και αμέσως φέρνει στον νου το πρώτο Layers of Fear, λόγω setting αλλά και γενικότερης ατμόσφαιρας. Δεν είναι γνωστό αν πρόκειται για sequel του τίτλου, για remake ή για οτιδήποτε άλλο, καθώς το μόνο που γνωρίζουμε για την ώρα είναι ότι η ανάπτυξη αξιοποιεί την Unreal Engine 5.

Δείτε το teaser για το νέο πρότζεκτ της Bloober Team:

Η Bloober Team πλέον, με την ανακοίνωση αυτού του Layers of Fear πρότζεκτ, είναι γνωστό πως δουλεύει ταυτόχρονα σε τρία παιχνίδια. Ένα απ’ αυτά είναι σε συνεργασία με την Konami και φυσικά έχει δημιουργήσει φήμες για νέο Silent Hill, τις οποίες η Bloober έχει απορρίψει πάντως. Ένα ακόμα πρότζεκτ, για το οποίο δεν γνωρίζουμε κάτι μέχρι στιγμής, θα κυκλοφορήσει μέσω της Private Division, θυγατρικής της Take-Two.

Όπως και να ‘χει, και ό,τι κι αν μας ετοιμάζει η Bloober, με βάση το παρελθόν της εταιρείας εμείς περιμένουμε παιχνίδια που θα ανήκουν στο horror ευρύτερα, με προεκτάσεις ψυχολογικού τρόμου, στοιχεία από adventure με γρίφους και εξερεύνηση, και αρκετό βάρος στο σενάριο και την αφήγηση.