Η Sony εξαγόρασε την Bluepoint Games

Η εταιρεία Bluepoint Games, γνωστή για τα εξαιρετικά remakes της όπως τα Dark Souls και Shadow of the Colossus, είναι πλέον επίσημα μέρος των PlayStation Studios, μετά την εξαγορά της από τη Sony.

Η κίνηση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει φήμες που κυκλοφορούν εδώ και μήνες, με μία εξαγορά που είναι σημαντική για το μέλλον του PlayStation, αφού η Bluepoint Games ήδη έχει αποδείξει την αξία της με πολύ δυνατά remakes, συνήθως για τίτλους κονσολών της Sony. Η πιο πρόσφατη δουλειά της Bluepoint ήταν το remake του Demon’s Souls για το PlayStation 5, που έλαβε πολύ θετικές κριτικές και σημαντικές πωλήσεις. Η εταιρεία έχει επίσης φέρει στο PS4 τα πρώτα τρία Uncharted με τη συλλογή Nathan Drake Collection.

Ωστόσο, φαίνεται πως πλέον η Bluepoint Games αρχίζει να ξεφεύγει από την ανάπτυξη τίτλων σε remake μορφή, καθώς ο πρόεδρος της εταιρείας, Marco Thrush, δήλωσε σε συνέντευξη με το IGN πως το επόμενο πρότζεκτ θα είναι “original content”, πρωτότυπο περιεχόμενο δηλαδή, και, παρόλο που δεν μάθαμε ακόμα τι ακριβώς θα είναι, αν θα είναι νέα IP ή όχι, η εταιρεία το χαρακτηρίζει ως το «νέο βήμα στην εξέλιξή της». Η είδηση αυτή είναι πολύ ενδιαφέρουσα, αφού η Bluepoint έχει πράγματι δείξει τι μπορεί να κάνει όσον αφορά τα remakes παλιότερων παιχνιδιών, δεν έχουμε δει όμως τι θα μπορούσε να μας δώσει αν έφτιαχνε κάτι δικό της.

Σε ανάρτησή του στο PlayStation Blog, ο επικεφαλής του PlayStation Studios, Herman Hulst, είπε: «Με κάθε έργο της, η Bluepoint έχει ανεβάσει τον πήχη στα γραφικά και το gameplay, και η τεράστια τεχνογνωσία του στούντιο στο χτίσιμο κόσμων και στη δημιουργία χαρακτήρων θα είναι τεράστιο συν για μελλοντικές δημιουργίες των PlayStation Studios».

Η Sony έχει εντάξει μερικές ακόμα εταιρείες στα PlayStation Studios πρόσφατα, με τη Fabrik Games, τη Nixxes και την developer του Returnal, Housemarque, να εισέρχονται στο δυναμικό της κονσόλας.