Έρχεται συλλογή με remasters τριών Grand Theft Auto

Έπειτα από πολλές φήμες και διαρροές, η Rockstar επισημοποίησε την ύπαρξη μιας συλλογής που περιλαμβάνει remasters για τα τρία Grand Theft Auto που είδαμε μετά τη μετάβαση σε ισχυρότερο hardware και σε τρεις διαστάσεις: τα Grand Theft Auto 3, Vice City και San Andreas.

Οι φήμες κυκλοφόρησαν μέσα στο καλοκαίρι και η ύπαρξη ενός τέτοιου πρότζεκτ φάνηκε πραγματική όταν εμφανίστηκε η τριλογία των remasters σε rating board ιστοσελίδα της Νότιας Κορέας στα τέλη του Σεπτέμβρη. Τώρα, η Rockstar ανακοίνωσε επίσημα πως η συλλογή, που ονομάζεται Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition θα έρθει σε PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One, Switch και PC μέσα στο έτος, χωρίς συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλιοφορίας.

Για την ώρα, δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εμβέλεια των αναβαθμίσεων που θα δουν τα τρία κλασικά παιχνίδια, αλλά η Rockstar υπόσχεται ανανεωμένα γραφικά και σύγχρονες λειτουργίες για το gameplay, με την ταυτόχρονη διατήρηση της εικόνας και της αίσθησης των τίτλων. Περιμένουμε περισσότερα μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Τέλος, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την κυκλοφορία, η Rockstar λέει ότι θα αφαιρέσει όλες τις υπάρχουσες εκδόσεις του GTA 3, του Vice City και του San Andreas από ψηφιακούς retailers σε υπολογιστή και κονσόλες από την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, οι παίκτες που αγόρασαν τους τίτλους στο παρελθόν θα εξακολουθούν να μπορούν να τους κατεβάσουν και να τους παίξουν στις αντίστοιχες πλατφόρμες όπου τους απέκτησαν.

Δείτε το teaser της σχετικής ανακοίνωσης:

Επίσης, περιμένουμε την έκδοση του Grand Theft Auto V για τις κονσόλες νέας γενιάς, για PS5 και Xbox Series X|S δηλαδή, που θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2022, μετά από την τελευταία αναβολή που δέχτηκε. Η νέα αυτή έκδοση υπόσχεται τεχνικές βελτιώσεις, οπτικές αναβαθμίσεις και βελτιώσεις απόδοσης. Για την ώρα, δεν έχει ακουστεί κάτι σχετικά με ένα επόμενο main GTA παιχνίδι.