Δείτε πλάνα απ’ το ακυρωμένο horror Tomb Raider

Στο πλαίσιο των εορτασμών της 25ης επετείου για το Tomb Raider, η Square Enix αποκάλυψε πλάνα και λεπτομέρειες για το Tomb Raider: Ascension, ένα early prototype που μοιάζει με παιχνίδι τρόμου-επιβίωσης και δημιουργήθηκε από την Crystal Dynamics όταν εξερευνούσε το πώς θα αναζωογονήσει τη σειρά -με διάφορες πτυχές του prototype αυτού τελικά να φτάνουν στο reboot που είδαμε το 2013.

«Αφού σκεφτήκαμε την ιδέα μιας ιστορίας επιβίωσης σε ένα απομακρυσμένο νησί», εξηγεί η Square Enix στο YouTube, «[η Crystal Dynamics] άρχισε να αναπτύσσει αυτό που εσωτερικά ονομάστηκε Tomb Raider: Ascension». Το πρότζεκτ λέγεται ότι «πλησίαζε πιο κοντά σε ένα παιχνίδι τρόμου παρά σε έναν τίτλο Tomb Raider», αν και αυτή η πλευρά του τελικά έμεινε πίσω καθώς το στούντιο επέλεξε να επικεντρωθεί σε στοιχεία επιβίωσης.

Η παρουσίαση του Ascension της Square έχει τη μορφή τριών βίντεο: το πρώτο που αποτελείται από concept art και το δεύτερο που παρουσιάζει ένα μεγάλο κομμάτι από πλάνα του παιχνιδιού, στο οποίο η Lara βρίσκεται μέσα σε μια κλειστοφοβική πλημμυρισμένη σπηλιά και σε ένα ομιχλώδες δάσος μεταξύ άλλων. Ένα τρίτο βίντεο προσφέρει μια ματιά σε μερικά πρώιμα σχέδια για το box art του Ascension, καθώς και σε πρώιμα voice-overs.