Είναι τελικά open world το Halo Infinite;

Μετά από σχετική προαναγγελία, η Microsoft έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο βίντεο, που παρουσιάζει εκτενώς το campaign του επερχόμενου Halo Infinite. Πρόκειται για την πρώτη ματιά στο campaign του πολυαναμενόμενου τίτλου από την αρχική του εμφάνιση τον Ιούλιο του 2020, που δεν έφερε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το νέο, εξάλεπτο trailer, παρουσιάζει αρκετά από τα συστήματα του gameplay, με νέα όπλα, καινούργιους εχθρούς, οχήματα και έναν AI companion χαρακτήρα που ονομάζεται “The Weapon” (Το Όπλο). Επίσης, στο trailer βλέπουμε τον κόσμο του νέου Halo, που φαίνεται ανοιχτός, ή έστω πιο ανοιχτός από ποτέ για τα δεδομένα της σειράς. Η αίσθηση που αφήνει το σημερινό βίντεο πάντως είναι αυτή ενός open world παιχνιδιού, με βάσεις για «καθάρισμα» και εναλλακτικές προσεγγίσεις για τους διάφορους στόχους, αλλά και με προαιρετικές αποστολές.

Δείτε το νέο trailer του campaign:

Τοποθετημένο μετά το Halo 5: Guardians του 2015, το Infinite είναι το πρώτο βασικό παιχνίδι Halo σε περισσότερα από πέντε χρόνια και θα προχωρήσει την ιστορία της επανάστασης της τεχνητής νοημοσύνης με επικεφαλής την πρώην σύμμαχο του Master Chief, Cortana.

Η εταιρεία ανάπτυξης, 343 Industries, δεν έχει αποκαλύψει πολλά για το campaign του τίτλου, καθώς τα περισσότερα στοιχεία που γνωρίζουμε για αυτόν προέρχονται από το κομμάτι του multiplayer. Δεν είναι γνωστό αν θα πρόκειται για πλήρως open world παιχνίδι ή για κάποια υβριδική προσέγγιση, ενώ στο παρελθόν είχε δοθεί μία τέτοια εντύπωση για το Halo Infinite. Όπως και να ‘χει, το νέο trailer είναι συναρπαστικό και δείχνει πως το παιχνίδι βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση για να μας δώσει ένα εντυπωσιακό campaign στα υψηλά στάνταρ της σειράς.

Το Halo Infinite θα κυκλοφορήσει στις 8 Δεκεμβρίου του 2021 μετά από κάποιες καθυστερήσεις που δέχτηκε, και θα το δούμε για PC, Xbox Series X|S και Xbox One, αν και θα λείπουν κάποιες λειτουργίες όπως η δυνατότητα για co-op στο campaign mode μεταξύ άλλων, που θα έρθουν αργότερα.