Καθυστερήσεις σημαντικών τίτλων της Blizzard

Η Activision Blizzard ανακοίνωσε νέες καθυστερήσεις, καθώς μάθαμε ότι το Diablo 4 και το Overwatch 2 θα φτάσουν αργότερα «από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί», μεταθέτοντας ενδεχομένως την κυκλοφορία και των δύο τίτλων το 2023 το νωρίτερο.

«Καθώς συνεργαστήκαμε με τη νέα ηγεσία στη Blizzard και στα ίδια τα franchises», εξήγησε η εταιρεία στην έκθεση κερδών του τρίτου τριμήνου 2021, «ιδιαίτερα σε ορισμένους βασικούς δημιουργικούς ρόλους, έχει γίνει προφανές ότι μέρος του περιεχομένου της Blizzard που έχει προγραμματιστεί για το επόμενο έτος θα επωφεληθεί από περισσότερο χρόνο ανάπτυξης για να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητές του».

Και τα δύο παιχνίδια είχαν σίγουρα μια ταραχώδη χρονιά. Ο director του Overwatch 2, Jeff Kaplan, αποχώρησε από τη Blizzard τον Απρίλιο, ενώ ο Chacko Sonny, executive producer της σειράς Overwatch, έφυγε τον Σεπτέμβριο. Το Diablo 4, εν τω μεταξύ, αντιμετώπισε ίσως ακόμη μεγαλύτερη αναταραχή, χάνοντας τον director και τον κύριο σχεδιαστή του – Luis Barriga και Jesse McCree, αντίστοιχα – καθώς η Activision Blizzard αντιμετώπισε τις συνέπειες της συνεχιζόμενης αγωγής για σεξουαλική παρενόχληση, διακρίσεις και μια αρνητική κουλτούρα εργασίας στην εταιρεία. Τον Οκτώβριο, ο Joe Shely ανακοινώθηκε ως ο νέος director του Diablo 4.

Η Activision λέει ότι ενώ οι ομάδες των Overwatch 2 και Diablo 4 «έχουν κάνει μεγάλα βήματα προς την ολοκλήρωση τα τελευταία τρίμηνα», πιστεύει ότι δίνοντάς τους «λίγο επιπλέον χρόνο» θα εξασφαλίσει ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Όσο για το πότε θα κυκλοφορήσουν τα Overwatch 2 και Diablo 4 μετά τις καθυστερήσεις που έλαβαν, δεν είναι γνωστό για την ώρα. Η μόνη ένδειξη που έδωσε προηγουμένως η Activision Blizzard σχετικά με τις ημερομηνίες κυκλοφορίας τους ήταν ότι κανένα παιχνίδι δεν θα έβγαινε το 2021. Ωστόσο, οι αναφορές στο «περιεχόμενο της Blizzard που προγραμματίζεται για το επόμενο έτος» στην αναφορά κερδών υποδηλώνει ότι και οι δύο τίτλοι θα φτάσουν τώρα το 2023 το νωρίτερο – αν και αυτό παραμένει προφανώς ανεπιβεβαίωτο έως ότου η εταιρεία είναι έτοιμη να ανακοινώσει περισσότερα.

Τα σημερινά νέα ακολουθούν την πρόσφατη ανακοίνωση της Activision Blizzards ότι το BlizzConline του επόμενου έτους βρίσκεται σε «παύση».