«Η νεολαία φταίει για την αποτυχία του The Last Duel»

Η νέα ταινία του Ridley Scott, The Last Duel, δεν τα πήγε καλά στις εισπράξεις, και ο δημιουργός ξέρει ποιος φταίει γι’ αυτό. Δεν ευθύνονται, λοιπόν, οι καμπάνιες προώθησεις, το μάρκετινγκ, η Disney, αλλά οι μιλένιαλς, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη.

Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους τον Οκτώβριο και θεωρήθηκε αποτυχία, καθώς με ένα μπάτζετ 100 εκατ. δολαρίων κατάφερε να «βγάλει» 27 εκατομμύρια μόνο. Ο Ridley Scott, μιλώντας σε podcast, δήλωσε πως αρχικά ανησυχούσε για την προώθηση από το studio της Disney, Fox, αλλά τελικά η εταιρεία έκανε «φανταστική δουλειά», σύμφωνα με τον ίδιο. Ο σκηνοθέτης δήλωσε στη συνέχεια ότι η απάθεια των μιλένιαλς ευθύνεται για την αποτυχία της ταινίας του.

«Τελικά, αυτό που έχουμε σήμερα είναι ένα κοινό που έχει μεγαλώσει με τα γ@@@@@να κινητά τηλέφωνα. Οι μιλένιαλς δεν θέλουν να μάθουν τίποτα αν δεν τους το πεις μέσω του κινητού τους. Αυτό είναι ένα γενικό πρόβλημα αλλά πιστεύω πως το βιώνουμε αυτή τη στιγμή με το Facebook. Είναι ένας αποπροσανατολισμός που έχει ξεφύγει στο παρελθόν και είναι κάτι το οποίο δίνει λανθασμένη αυτοπεποίθηση στη νέα γενιά.» είπε ο Scott και πρόσθεσε: «Όλοι μας πιστέψαμε σε αυτό το υπέροχο σενάριο. Και τα καταφέραμε. Δεν μπορείς να κερδίζεις συνέχεια».