Νέα προβλήματα για το Dragon Age

Ο Matt Goldman, ο senior creative director της σειράς Dragon Age – και του Dragon Age 4- αποχώρησε από την εταιρεία αφού συμφωνήθηκε «αμοιβαία να χωρίσουν οι δρόμοι τους».

Η αποχώρησή του ανακοινώθηκε σε ένα email που εστάλη στο προσωπικό από το στούντιο BioWare:

Γεια σε όλους,

Ελπίζω να είστε καλά. Γράφω για να σας ενημερώσω όλους ότι ο Matt Goldman αποχωρεί από την BioWare. Έχουμε συμφωνήσει από κοινού να χωρίσουν οι δρόμοι μας και η τελευταία του μέρα είναι σήμερα.

Κατανοούμε ότι η αποχώρηση του Matt έχει αντίκτυπο σε εσάς, καθώς και στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Να είστε βέβαιοι ότι η δέσμευσή μας για ένα παιχνίδι Dragon Age υψηλής ποιότητας εξακολουθεί να είναι ισχυρή και δεν θα φτιάξουμε ένα παιχνίδι που δεν ανταποκρίνεται στα στάνταρ της BioWare.

Εμείς, έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ηγεσία εδώ στο στούντιο και στους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτό το παιχνίδι για να εκπληρώσουμε το όραμά μας.

Ένας εκπρόσωπος της Electronic Arts λέει στο Kotaku «Ο Matt Goldman δεν εργάζεται πλέον στη BioWare. Αφήνει το επόμενο παιχνίδι Dragon Age σε εξαιρετικά χέρια, με την ομάδα εδώ στο στούντιο που θα συνεχίσει το όραμά μας για το παιχνίδι».

Ο Goldman εντάχθηκε για πρώτη φορά στην BioWare το 1998 και εργάστηκε ως καλλιτέχνης σε διάφορα πρότζεκτ, από το Baldur’s Gate έως το Jade Empire μέχρι τα πρώτα παιχνίδια Dragon Age. Μετά από μια σύντομη θητεία στην Ensemble, όπου εργάστηκε στο Halo Wars, το 2017 ανέλαβε ως senior creative director στο Dragon Age 4, αφού οι πρώτες μορφές του sequel απορρίφθηκαν και η δημιουργία του παιχνιδιού ξεκίνησε εκ νέου.

Σε ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε στους fans μετά από ένα σύντομο teaser trailer για το Dragon Age 4 που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2018, ο Goldman είχε πει:

Το να κάνω τους παίκτες ήρωες των δικών τους ιστοριών ήταν η πραγματική μου αποστολή από την εποχή του Baldur’s Gate.

Ο αντικαταστάτης του Goldman δεν έχει ακόμη κατονομαστεί.